17 Mayıs 2013 Cuma

Rize Belediyesi Personel Alımı


Rize Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Rize Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Rize Belediyesi Personel ilanları ve Rize Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


İLİN ADININ KAYNAĞI

Rize ilinin adı; Yunanca pirinç anlamına gelen Rhisos, Rumca’da “RIZA” olarak dağ eteği anlamında kullanılmıştır. Osmanlıca’da ise “RİZE” ufak kırıntı, döküntü anlamındadır.


İLK TARİHİ İZLER

Saka göçleri sırasında, Aşağı Çoruh ve Rize-Batum arasına “Kalaç” adlı bir Türk boyu yerleşmiştir.


KOLONİ DÖNEMİ

M.Ö. 323 senesinden sonra Büyük İskender’in ölümü ile İmparatorluğun devamı niteliğinde olan Pontos, Koppodkida, Bithynia gibi krallıklar kurulmuştur. Ancak Trabzon, Rize gibi bir takım serbest şehirler, bu krallıklara bağlı olmadan varlıklarını sürdürmüşlerdir.


PONTOS VE SELÇUKLULAR DÖNEMİ

131 yılında Karadeniz kıyılarını gemi ile dolaşan Romalı ARRİANOS, Karadeniz’in doğusunda hakim olan Lazlardan bahseder.Rize, M.S. 10-395 yılları arasında Roma, 395 yılından itibaren de Bizans hakimiyeti altında yer almıştır.Alpaslanoğlu Sultan Melikşahın döneminde 24 Haziran 1080 Rize Selçukluların hakimiyetine girmiştir.1204 yılında Rize’yi de içine alan TRABZON PONTOS RUM imparatorluğu kurulmuştur.


OSMANLILAR DÖNEMİ

1461 yılında Trabzon’u feth eden Fatih Sultan Mehmet 1470 yılında Rize ve çevresini Türk egemenliği altına almıştır. Yavuz Sultan Selim’in sancak beyliği sırasında Annesi Gülbahar Hatun Sultan Rize’ye gelerek kendi adı ile anılan camii yaptırmıştır.


Rize, 1877 yılında merkez sancağa bağlı nahiye olmuştur. Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.


 


Rize Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Rize Belediyesi Personel Alımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder