9 Mayıs 2013 Perşembe

Çankırı Belediyesi Personel Alımı

Çankırı Belediyesi


Çankırı Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Çankırı Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Çankırı Belediyesi Personel ilanları ve Çankırı Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


İlk Yerleşimler Ve Yazılı Tarihin Başlangıcı


Tarihçiler, İ.Ö. 2000′lerde Mezopotamya’dan Anadolu’ya mal satmak üzere gelen Asur tüccarlarının Mısır ve Mezopotamya’da, İ.Ö. 3200′lerden beri bilinen “yazı”yı getirdiklerini, bu tarihin aynı zamanda Anadolu için yazılı tarihin başlangıcı olduğunu kabul etmektedirler.


Özellikle Kültepe ve Kayseri’de bulunan bazı kil tabletlerinden bu dönemde, Anadolu’da yaşayan halklarla ilgili önemli veriler elde etmek mümkündür. Kiltepe tabletleri ya da Kapadokya tabletleri olarak bilinen bu tabletler üzerinde yapılan dil çözümleme çalışmalarında, Orta Anadolu’daki bazı yer ve kişi adlarına rastlanmıştır. Örneğin, bu tabletlerde, sonradan Protohatti olarak adlandırılan, Hatti dili ile konuşan ve bu bölgede yaşayan bir etnik grup olduğu kaydedilmektedir. Hattiler’in nereden ve ne zaman geldikleri kesin olarak bilinmemekle beraber, eldeki verilerden, bu dönemde ve bu yörelerde yaşadıkları ortaya çıkmaktadır. Aynı tabletten, Hattiler’in Orta Anadolu’da Kızılırmak yöresinde (Marassantiya), bir başka topluluk olan Hurriler’in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Luviler’in ise, Güney ve Güneybatı Anadolu yöresine yerleştikleri anlaşılmaktadır.


 


Çankırı Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Çankırı Belediyesi Personel Alımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder