17 Mayıs 2013 Cuma

Curriculum Vitae

İşverenlerinize kendinizi kısaca sunabileceğiniz bir nevi tarihçedir. Özgeçmişinizin hedefi sizin işyerinize kendinizi sunmaktır. Bir diğer adı CV’dir. CV harflerinin açılımı curriculum vitae’dir. Hedefinizi belirten bir cv hazırlamak çok önemlidir. Genellikle yazılı metin şeklinde belirtilen cv son yıllarda başvurulan işin nitelik ve çeşidine göre çeşitli formatlarda verildiği görülmüştür. Hatta işverenlerin de özellikle özgeçmişinizde belirtmenizi istediği alanlar da olabilmektedir. Doğru hazırlanmış bir özgeçmiş sizin işinizi kolaylaştırırken hatalı yapılan bir özgeçmiş olası fırsatlardan olmanızı sağlayabilir. Kendinize uygun cv örneklerine bakmak için sayfamızı kullanabilirsiniz.



Günümüzün en önemli sorunlarından biri de işsizliktir, avrupa ülkelerine oranla ülkemizde daha büyük sorun olan işsizlik, insanların yaşam kalitesini ve standartlarını etkileyen en önemli faktördür. Her gün binlerce kişi iş başvurularında bulunmaktadır ve çok büyük bir kısmının iş başvurusu olumsuz olarak geri dönmektedir. Bunun nedeni iş oranının, işçiye duyulan ihtiyacın yetersiz olmasıdır. İşçi ve personel alımlarının belirli kontenjanları vardır ve malesef ki günümüzde bu kontenjanların çoğu gayri resmi yollarla, torpil ve benzeri durumlarla dolmaktadır. Kalan az sayıda kontenjanın doldurulurken, iş başvuruları incelenirken göz önünde tutulan, önem verilen ilk şey özgeçmiş, iş alanındaki ismiyle CV’dir.


Bu formlara boş özgeçmiş, boş vc, hazır cv veya hazır özgeçmiş başlıkları ile ulaşılabilir. Kimi işveren kurumlar ise cv nin yani özgeçmişin iş başvurusu yapacak olan kişi tarafından hazırlanmasını ister. Bunun amacı tamamen iş başvuru yapan adaylar arasında seçim yapmak, aday sayısını düşürmek, adayları eleyip mümkün olduğunca doğru adayı bulmaktır.



Curriculum Vitae

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder