18 Mayıs 2013 Cumartesi

Sinop Belediyesi Personel Alımı

Sinop Belediyesi İş Başvurusu


Sinop Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Sinop Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Sinop Belediyesi Personel ilanları ve Sinop Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Antikçağ’da Paphlagonia olarak adlandırılan bölgenin kuzey ucunda Sinop‘un saptanabilen en eski adı “Sinope” dir. Bu kelimedeki “Sin” kökü ile Asur-Anadolu ilişkisi, Sinope ile de Yunan ırmak tanrısı Asopos‘ un su perisi kızlarından Sinope kastedilmiştir ki bu da ismin kökenini İyonya‘nın bölgedeki kolonizasyonuna bağlamaktadır. Efsaneye göre güzeller güzeli Sinope’nin mutlu bir hayatı vardır. Birgün Tanrılar Tanrısı Zeus kendisine görmüş ve o anda aşık oluvermiştir. Zeus gönlünü kaptırdığı Sinope’yi elde etmek içi her türlü yolu dener ancak başarılı olamaz. En sonunda aşkına karşılık her istediğini yapacağını söyler. Korku içindeki genç kız, heybetli Zeus’a kendisine dokunmamasını kız oğlan kız kalmak istediğini söyler. Tanrılar Tanrısı sözüne sadık kalır ve Sinope’yi alıp en sevdiği yerlerden olan Karadeniz’in cennete benzeyen yemyeşil kıyılarına yani bugünkü Sinop’un olduğu kıyılara bırakır.


Bir başka fikir de Amazon Kraliçesi Sinova‘ dır ki bu mitin de nereden geldiği belli değildir. Yalnız bu kavmin Anadolulu olduğu inancı vardır. Grek etimolojisine yabancı olan Sin ya da Sind sözcüklerine Yunanistan‘ın dışında, Pontus, Doğu Anadolu, İran ve Hindistan‘da rastlanmaktadır. Bu da Sinope adının yerli Anadolu dillerinden gelmiş olabileceğini göstermektedir. Amasyalı Strabon ise kentin kurucusu olarak Arganotlar‘dan Teselyalı Otolikos‘u göstermekte ve onun kenti ele geçirerek bir Yunan kolonisi kurduğunu yazmaktadır. Kentin ele geçirilmesi, kolonileştirmeden önce kentte yerli bir halkın yaşadığını ortaya koymaktadır.


Zengin bir kültür hazinesine sahip olan Sinop, Anadolu‘nun en eski şehirlerinden biri olup, ilin ilk yerleşme tarihi ilk Tunç Çağı ile başlamıştır. Coğrafi konumu nedeniyle antik çağlardan beri deniz ve ticaret kenti olan Sinop‘ta Karadeniz‘e hakim olmak isteyen bütün kavimler yaşayarak medeniyetlerinin kalıntılarını bırakmışlardır. Bir Hellen kolonisi olarak kurulan ve Antikçağ’da Karadeniz‘in en önemli kenti olan Sinop, Hellenistik dönemde Anadolu‘nun yerli kültürleriyle Hellen ve Pers kültürlerini birleştirmek isteyen Pontus Devleti’nin de başkentlerinden biri olmuştur.


Sinop Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Sinop Belediyesi Personel Alımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder