14 Mayıs 2013 Salı

Kırklareli Belediyesi Personel Alımı

kırklareli belediyesi


Kırklareli Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Kırklareli Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Kırklareli Belediyesi Personel ilanları ve Kırklareli Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Yurdumuzun kuzeybatısında ve Trakya bölgesinde yer alan Kırklareli’nin, özellikle son yıllarda yapılan bilimsel kazı ve araştırmalarda elde edilen bulgulardan M.Ö. 5800’lere varan, insanlık tarihi kadar çok eski bir yerleşim bölgesi olduğu görülmektedir.


Kırklareli, Anadolu tipi koloni yerleşim merkezidir ve Asya-Avrupa kültürlerinin geçiş yoludur. Bu nedenle tarih boyunca buradan geçen değişik kavimler uygarlık izlerini bırakmışlar ve şehir çeşitli isimler almıştır.


M.Ö. 5000 tarihi dolaylarından başlayarak dalgalar halinde gelen göçler ile Trakya’ya gelen ve yerleşen topluluklar bulunmaktaydı. Bu göçler M.Ö. 1200 yıllarına kadar çeşitli karışıklıklar ve sosyal oluşumlar devam etmiş ve yörede çeşitli beylerden oluşan Trak Krallığı oluşmaya başlamıştır. Bu Thrak beyliklerinden ilimiz dahilinde oturanlar arasında Ast, Madiaten, Melandit, Odris, Tin ve Tranipsa gibi beylikler bulunmaktaydı. Ayrıca, tarihe damgasını vurmuş olan istilalar ve yabancı hakimiyetlerinden etkilenmiş, karışıklıklar yaşanmış ve hatta birçok yer yanmış, yıkılmıştır.


M.Ö. 750 yıllarında Avrupa’dan Anadolu’ya geçen Trak kabilelerinden Frigyalılar Anadolu’da bir devlet kurmaya başlamışlardır.


M.Ö. 7. yüzyılda bölge İskitlerin hakimiyeti altına girmiştir.


M.Ö. 513’de Dareios’un İskit seferleri ile Persler’in eline geçmiştir.


M.Ö. 5. yüzyıl ortalarında Trak beylikleri birleşerek Odris Devletini kurmuşlardır.


M.Ö. 4. yüzyıl ortalarında Makedonya Kralı II.Filip, Odris Devletine son vermiştir.


M.Ö. 3. yüzyılın sonlarına doğru Galatlar, bölgeyi ele geçirmiştir.


M.Ö. 46 yıllarında İmparator Claudius zamanında Roma’ya bağlanmıştır.


 


Kırklareli Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Kırklareli Belediyesi Personel Alımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder