22 Nisan 2013 Pazartesi

Özgeçmiş hazırlanırken yapılan hatalar



Özgeçmiş iş başvurularınız için birçok firmanın talep ettiği sizinle ilgili bilgilerin yer aldığı bir belgedir. Bu belge çok önemlidir çünkü sizinle ilgili bilgilere buradan ulaşılır. Hatta özgeçmişinizi nasıl hazırladığınıza göre yani düzen ve içerikle ilgili sizinle ilgili fikirler oluşur. Bu yüzden özgeçmişinizi hazırlarken kesinlikle yapmamanız gereken hatalar vardır.
İlk öncelikle dil bilgisi ve imla hatalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yazımınız ne kadar düzgün ve anlaşılırsa sizin hakkınızda daha iyi kararlar alınabilir. Çünkü daha cümle kuramayan bir insanla hiçbir firma çalışmak istemez. Ayrıca özgeçmişinizdeki basit gibi görünen bu hatalar işi baştan savmaya aldığınızı gösterir.
Sizden istenilen bilgileri vermeniz gerekmektedir. Kesinlikle gereksiz bilgilerden kaçınmanız gerekmektedir. Sizin gibi birçok adayın olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bu yüzden kendinizle ilgili anlatmak istediğiniz bir bilgiyi sade ve öz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Çok fazla cümle kurmanız da size bir şey kazandırmaz. Hatta okunmaz. Anlatmak istediğinizi net bir şekilde anlatmanız gerekmektedir.
İş hayatınız ile ilgili bütün bilgiler özgeçmişinizde yer almalıdır. Kesinlikle eksik bilgi vermemeniz gerekir. Tam anlamıyla eksiksiz olmanız gerekmektedir. Hiçbir bilgiyi yöneticilerden saklamaya çalışmamanız gerekmektedir. Bu güven açısından en çok dikkat edilen özelliklerdendir.
Kâğıt düzeniniz iyi olmalıdır. Yani paragraf atma, yazı tipinin aynı olması, kalınlığın ve büyüklüğün aynı olması gibi konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. Baştan savma bir görünüşe sahip bir özgeçmiş kabul edilemeyeceği gibi okunmayacaktır bile. Bu yüzden bu konuda gerekirse profesyonel kişilerden yardım almanız gerekmektedir.
Özgeçmişte karşılaşabileceğiniz belli başlı hatalar bunlardır. Bu hataları kesinlikle özgeçmiş hazırlarken yapmamanız şiddetle tavsiye edilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için özgeçmiş örneklerini izleyerek kafanızda bir yapı oluşmasını sağlayarak daha güzel bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder