14 Haziran 2013 Cuma

Sinpaş İş Başvurusu 2013

sinpaş


Sinpaş’ta çalışmak ister misiniz? Sinpaş iş başvurusu ve Sinpaş personel alımları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmanız için Sinpaş insan kaynaklarını araştırdık. Sinpaş iş başvurusu yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.


Yapı sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 1974 yılında Ankara’da kurulan Sinpaş, inşaatın dışında sanayi yatırımlarında da büyümeyi hedefleyerek 1985 yılında İstanbul’a taşındı.


Sinpaş, büyümeye ve gelişmeye devam ederek öngördüğü yatırım projelerini, titizlikle inceleyip hedeflediği stratejiler doğrultusunda konut, iş merkezi gibi özgün projeler üretti. Bugün 36 yıllık tecrübenin sonucunda Sinpaş sektörün lokomotif kuruluşu olarak, uluslararası standartlarda üretim yapan, güvenilir ve saygın bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir.“İstikrar” ve “sinerji” felsefesiyle gelişim gösteren Sinpaş, inşaat sektörünün yanı sıra, ahşap, seramik, maden sanayi ile birlikte hizmet sektöründe yeni yatırımlara da yöneldi ve bu büyüme sürecinde Sinpaş Grup’a ait ayrı ayrı şirketler oluştu.


Grup olarak müşteri odaklı hizmeti ve kaliteyi esas alan yönetim biçimini izlerken sosyal sorumluluk bilinciyle katma değer yaratmayı ilke edindik.


Üreten, sürekli istihdam yaratan dinamiklerden biri olmayı sürdürmek ve emin adımlarla büyüyerek geleceğe uzanmak ana hedefimizdir.


Ekonomideki belirsizliğin ve ani dalgalanmaların yüksek olduğu kriz dönemlerinde ihtiyatlı risk yönetimiyle grubumuz yatırımlarını ve likiditesini korumuştur. Güçlü mali yapı ile temellerini sağlamlaştırmış olan şirketimiz piyasalardaki önemli daralmaya rağmen mevcut istihdamı korumaya azami gayret sarf etmiştir. Bu suretle kriz sonrasında, yetişmiş insan gücü muhafaza edilmiştir. Grubumuz, yönetim anlayışının gereği olarak, aldığı önemli tedbirlerle verimlilik artışını sağlamış, bu yolla maliyetleri düşürmeyi ve daralan piyasada daha rekabetçi olmayı başarmıştır. Ana hedeflerimizden biri faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payı itibariyle en üst sıralarda yer almaktır. Sürekli üreten, yatırım yapan ve pazarı geliştirmeye yönelik atılımlarda buluna grubumuz, sanayici kimliğiyle Türk ekonomisinde önemli getirilere vesile olmaktadır.


Buradan iş başvurusu yapabilirsiniz.



Sinpaş İş Başvurusu 2013

12 Haziran 2013 Çarşamba

Simfer İş Başvurusu 2013


Simfer



Simfer, 1977 senesinde üretimlerine başlamıştır. Firma 1997 senesinde ise fırın üretimine geçerek bu ciddi bir atılım gerçekleşmiştir. Simfer firmasının üç adet fabrikasında 1.250′den fazla çalışanı ile tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.


Simfer firmasına iş başvurusu yapmak için ilgili iş ilanındaki detayları inceleyebilirsiniz ve iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Simfer firmasında yer alan bazı iş ilanları;

  • Kimya Mühendisi Kayseri simfer

  • Üretim İşçisi Kayseri

  • Bölge Satış Yöneticisi Kayseri

  • Üretim Mühendisi Kayseri

  • Grafiker Kayseri

  • Şantiye Şefi Kayseri ETNA GAYRİMENKUL YATIRIM..

  • Satış Destek Uzmanı Kayseri

  • Satış Sonrası Hizmetler Müdürü İstanbul(Avr.)

  • İhracat Satış Sorumlusu – Balkanlar İstanbul(Avr.)



Simfer İş Başvurusu 2013

8 Haziran 2013 Cumartesi

Elektrik – Elektronik Mühendisliği Maaşları 2013

Son dönemde özellikle Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de Mühendislik Tamamlama İmkânı alması ile ön plana çıkan mühendislik dallarından birisi olan Elektrik – Elektronik Mühendisliğini bir ele alalım istedik.


ÖSYM tarafından yapılan LGS – TGS gibi sınavlar sonucunda genelde en üst sıralarda yer alan, Türkiye’de derece yapan öğrencilerin ilk tercihlerinden birisi olan Mühendislik Programları hem iyi bir maaş hem de iyi bir statü demek anlamına gelmektedir.


Toplumda Mühendislik okumak çok önemli bir noktada görülmekte, mühendislik okuyan gençler daha zeki olarak ön plana çıkarılmaktadır. Buna bağlı olarak da Mühendislik Fakültesinden mezun olup iş bulanlar iyi bir ücret ile işe başlamaktadır.


Ancak yeni mezun seviyesinde olan iş alımlarında firmaya göre Asgari Ücret ile işe başlama gibi bir durum da ortaya çıkabilmektedir. Elektrik – Elektronik Mühendisli olarak iş yapan personeller günümüzde 1500 TL ile 15.000 TL arasında bir maaş alabilmektedirler.


Bu miktarlar işe giriş süresi, çalıştığı firma, yetkinlik gibi birçok artı değere göre değişmektedir.


 



Elektrik – Elektronik Mühendisliği Maaşları 2013

AvivaSA Emeklilik Bünyesinde Çalışmak İster misiniz?

Türkiye’nin önce gelen Emeklilik firmalarından birisi olan AvivaSA Emeklilik bünyesinde çalışacak, kendisini özellikle Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) alanında uzmanlaştıracak eleman alımları yapılmaktadır.


Özellikle son dönemde %25 Devlet Katkısı ile halk tarafından daha sıcak bakılmaya başlanılan ve başvuru sayılarında artış gözlenen Bireysel Emeklilik Sistemi alanında kendinizi geliştirmek, çevrenizden başlayarak ulaşabildiğiniz kişi ve kurumlara Bireysel Emeklilik Sistemini anlatmak ve AvivaSA ismi ve markası altında çalışmak isterseniz siz de bu sistem içerisinde kendinize yer bulabilirsiniz.


Kendi içerisinde bazen telefonla, bazen saha ekipleri ile, bazen firmaları ziyaret etmek sureti ile gerçekleşen BES Çalışmalarına hangi alandan katılacağınıza siz ve başvuru noktası karar verecek ve AvivaSA Emeklilik markası ve ismi altında bir işiniz olacaktır.


Daha fazla detaylı bilgi almak istemeniz durumunda AvivaSA İnsan Kaynakları ile irtibata geçebilirsiniz.


 



AvivaSA Emeklilik Bünyesinde Çalışmak İster misiniz?

Coca Cola Türkiye’de İş ve Staj İmkânı

Coca-Cola Türkiye tarafından şirketin birçok kademesinde istihdam edilmek üzere eleman alımları yapılacaktır.


Tüm dünyada severek tüketilen içeceklerden birisi olan, üzerine çok fazla tartışılan ve belki de dünyanın en iyi korunan formüllerinden birisine sahip olan Coca Cola bünyesinde görev almak isteyen kişilerin liyakatlerine göre başvuruda bulunması gerekmektedir.


Alınacak personel sayısı ve yerleştirilecekleri alanlar elaman alım sayfalarında detaylı bir şekilde açıklanmıştır.


Eleman alımı dışında mezun olma aşamasına gelmiş üniversite 3. ve 4. Sınıf öğrencileri için de Staj Yapma imkanı sunan Coca-Cola firması bir anlamda gelecek nesiller için de bir yatırım yapmış oluyor.


Staj hakkında bilgi almak isteyen öğrenci kardeşlerimizin de Coca Cola İnsan Kaynakları sayfasından bilgi alarak kendi bölümlerine uygun alanlarda staj yapma imkânları bulunmaktadır.


Şimdiden Coca-Cola İş Başvurusu çalışmanızda size başarılar.


 


 



Coca Cola Türkiye’de İş ve Staj İmkânı

5 Haziran 2013 Çarşamba

2 bin TL maaşla 30 bin koruma alınacak

koruma memuru


İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından duyurulan Emniyet’in korumamemuru taslağının detayları ortaya çıkıyor. İlk olarak 10 bin koruma memurualınacağı duyurulmuştu. Ancak yeni ortaya çıkan detaylara göre ikinci etapta da 20 bin koruma memuru alınacak. Silahlı koruma memurlar için 28 yaş sınırıaranıyor. 6 ay eğitimden sonra göreve başlayacak olan koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak göreve başlayacak.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nü tarafından hazırlanan koruma memuru alımı ile ilgili kanun değişikliği tasarısı son haliyle Bugün’de yer aldı.


 


Polis teşkilatında görev yapacak koruma memurlarının alımı 3 yılda tamamlanacak. İlk etapta 10 bin, daha sonra ise 20 bin koruma memuru alınacak. Silahlı koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL arasında maaşla işbaşı yapacak.


 


Silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuru stadyumlar ve üniversitelerin güvenliğinden sorumlu olacak.


 


Suçla Mücadeleye 29 Bin Polis 


 


Emniyetin çeşitli birimlerinde, kamu binalarında, kişi ve yakın koruma hizmetlerinde ve hassa bölgelerde görev yapan 29 bin polis suçla mücadelede görevlendirilecek.


 


Koruma memuru başvurularında en az lise mezunu olma şartı aranacak. Daha önce 26 olan yaş sınırı da 28′e çıkarıldı. Koruma memur adayları özel yetenek sınavında başarılı oldukları halde, polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Daha sonra iki ay uygulamalı eğitim için sahaya inecekler.


 


Polise destek verecek olan koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurları başarılı olduklarında polis memurluğuna yükselecek. Ancak bu oran sadece yüzde 5 olacak. Koruma memurlarının yetkileri polisler kadar geniş olmayacak.



2 bin TL maaşla 30 bin koruma alınacak

Orman Genel Müdürlüğü’ne 560 kişi alınacak

Orman Genel Müdürlüğü yeni personel alımları için hazırlıklara başladı. Orman Bakanlığı memuralımı duyurusundansonra şimdideOrman Müdürlüğütarafından memuralımı yapılacağı duyuruldu. Orman Genel Müdürlüğü yeni alınacak memurların KPSSsonuçlarına göre alınacağı duyuruldu. Orman Genel Müdürlüğü Kpss-2013/1yerleştirme sonucu atama yapılacak kadroları açıkladı.


Genel Müdürlüğümüz emrine 2013 KPSS 1. yerleştirme işlemleri sonucu;


Orman Genel Müdürlüğü başta 282 mühendis olmak üzere 1 adet Mimar, 4 adet Biyolog, 31 adet Avukat, 182 adet Memur, 40 adet Bilgisayarİşletmeni, 8 adet Tekniker ve 12 Teknisyen, Elektronik Haberleşme Mezunu olmak üzere toplam 560 personel alacaktır.


 


Belirtilen kadrolara Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) başarılı olanlar arasından atama yapılmak üzere müdürlüğün talepleri 24.05.2013 tarih ve 6551 sayılı yazımızla Devlet Personel Başkanlığına bildirilmiştir.


ÖSYM Başkanlığınca yayınlanacak olan KPSS-2013/1 tercih kılavuzunda yer alan kadrolara başvuru yapmak isteyenlerin 24 Haziran – 3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerini yapmaları gerekmektedir.


ÖSYM Başkanlığınca online yapılacak olan  adayların tercihleri ve puanları çerçevesinde KPSS merkezi yerleştirme işlemleri yapılacaktır.



Orman Genel Müdürlüğü’ne 560 kişi alınacak

Orman Bakanlığı 1064 personel alacak

Orman Bakanlığıbu yıl almayıplanladığımemurları KPSSile belirleyecek. Orman BakanlığıKPSS ile 1064 personel alacak.Orman Bakanlığı2013 yılı memuralımı ile ilgiliduyuruyu yayımladı. Bakanlık bünyesinde görev almak isteyen adaylarınbaşvuru koşullarını ve personel listesini dikkatle incelemeleri gerekmektedir.


Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile bağlı kuruluşlarımıza 2013 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS B Grubu bin 64 personel alacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile bağlı kuruluşlarına 2013 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS B Grubu (Açıktan Atama) yoluyla1064 personel alınacak. Bakanlık personel listesi kurumda çalışmak isteyen adaylara kolaylık olması için aşağıda ekte verilmiştir. Orman Bakanlığı iş başvuruları ÖSYM’ye yapılacak olup ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuzda detaylı branş şartlarını yer almaktadır. Bu şartlarıtaşıyan adaylar tercih işlemlerini yine ÖSYM’ye yapacaklar ve ona göre yerleştirileceklerdir. Ayrıca Bakanlığımıza uzman yardımcısı Orman Genel Müdürlüğü’ne de Orman Muhafaza Memuru alınacak olup bu konudaki açıklama daha sonra yapılacaktır. Sayın Bakanımız Prof. Dr.Veysel EROĞLU tüm adaylara başarı, sağlık ve mutluluklar diler. Bakanlığımıza ait kadroları tercih etmeniz Orman ve Su İşleri mensuplarınımemnun edecektir.



Orman Bakanlığı 1064 personel alacak

4 Haziran 2013 Salı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Daimi İşçi Alımı 2013

Taş Kömürü Kurumu  alacak.2 elektrik, 5 kaynak, 4 motorlu araçlar, 9 acil tıp teknisyeni, 12 klavuz kaptanı, 3 mekaniker, 15 gemici, 2 gemi yağcısı, 2 demiryolu frencisi, 3 elektrikçi, 4 demiryolu hattı bakım onarımcısı, 7 lokomotif sürücüsü, 1 sıhhı tesisatçı, 12 elektrikçi, 2 vinç operatörü, 40 madenci, 29 kalıpçı, 10 tevsiye ustası, 5 işletme elektronik bakımcısı, 6 sofor, 2 iş makineleri operatörü, 2 aşçı


Bu işgücü istemi, İŞKUR‘un ZONGULDAK ÇALIŞMA VE İŞKURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.


TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Son Başvuru Tarihi : 05 Haziran 2013

Yayınlanma Tarihi : 27 Mayıs 2013, Sayı : 1


Genel Şartlar ve Notlar


 


1-TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DENİZ İŞLERİNDE “1535-LİMAN KAPTANI” SANATINDA ÇALIŞTIRILACAK OLUP, BAŞVURACAK ADAYLARIN EN AZ “SINIRLI VARDİYA ZABİTİ” EHLİYETİNE SAHİP OLMALARI, AYRICA MÜLAKATTAN ÖNCE BELİRLENECEK TARİHTE S.T.C.W. BELGESİ İLE GEMİ ADAMI SAĞLIK BELGESİNİ TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. 2-Başvuru sırasında istenen nitelik ve özel şartlara ilişkin belgelere sahip olmak ve istenildiğinde ibraz etmek. 3-Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki il/şube müdürlüğümüzden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler. 4-Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. 5-Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. 6-Kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli (daimi), geçici işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. 7-Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. 8-Taleplerde 2012 kamu personeli seçme sınavı (KPSS) sonuçları geçerlidir. 9-Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı (müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi, uzman talepleri için ise beş katı) olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. 10-Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde (maden kanunu kapsamında öncelikli başvuranların tamamı) isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. 11-Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz. 12-İşyerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir. 13-Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. Koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.


Meslek Bilgileri






MeslekDeneyim (Yıl)Öğrenme Türü
Diğer Gemi Güverte Zabitleri Ve Kılavuz Kaptanları

Öğrenim Bilgileri











Genel Birim AdıGenel Bölüm AdıÖğrenim Seviyesi
Lise ve Dengi OkulGüverteOrtaöğretim (Lise ve Dengi)
Lise ve Dengi OkulGemi YönetimiOrtaöğretim (Lise ve Dengi)

Sınav Bilgileri











Sınav KategorisiSınav AdıSınav Puan TürüEn Az Puan LimitiSınav Giriş Tarihi
Kamu Personel SınavlarıKPSSKPSSP9460

Çalışma Adresi Bilgisi


Yer : Yurtiçi


Tercih Edilen İkametgah İlçeleri :ÇAYCUMA, DEVREK, EREĞLİ/ZONGULDAK, ZONGULDAK MERKEZ, ALAPLI, GÖKÇEBEY


Diğer Bilgiler










İşveren TürüKamu
Toplam Açık İş Sayısı5
İş Sözleşmesi TipiBelirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma ŞekliDeneme Süreli

 


Bu işgücü istemi, İŞKUR‘un ZONGULDAK ÇALIŞMA VE İŞKURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Son Başvuru Tarihi : 05 Haziran 2013

Yayınlanma Tarihi : 27 Mayıs 2013, Sayı : 1
Genel Şartlar ve Notlar

 


1-TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DENİZ İŞLERİNDE “1533-KIYI KAPTANI” SANATINDA ÇALIŞTIRILACAK OLUP, BAŞVURACAK ADAYLARIN EN AZ “SINIRLI KAPTAN” EHLİYETİNE SAHİP OLMALARI, AYRICA MÜLAKATTAN ÖNCE BELİRLENECEK TARİHTE S.T.C.W. BELGESİ İLE GEMİ ADAMI SAĞLIK BELGESİNİ TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. 2-Başvuru sırasında istenen nitelik ve özel şartlara ilişkin belgelere sahip olmak ve istenildiğinde ibraz etmek. 3-Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki il/şube müdürlüğümüzden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler. 4-Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. 5-Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. 6-Kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli (daimi), geçici işgücü taleplerine yapılan başvurularda kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. 7-Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. 8-Taleplerde 2012 kamu personeli seçme sınavı (KPSS) sonuçları geçerlidir. 9-Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı (müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi, uzman talepleri için ise beş katı) olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. 10-Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde (maden kanunu kapsamında öncelikli başvuranların tamamı) isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. 11-Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz. 12-İşyerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir. 13-Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. Koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.


Meslek Bilgileri






MeslekDeneyim (Yıl)Öğrenme Türü
Diğer Gemi Güverte Zabitleri Ve Kılavuz Kaptanları

Öğrenim Bilgileri











Genel Birim AdıGenel Bölüm AdıÖğrenim Seviyesi
Lise ve Dengi OkulGüverteOrtaöğretim (Lise ve Dengi)
Lise ve Dengi OkulGemi YönetimiOrtaöğretim (Lise ve Dengi)

Sınav Bilgileri











Sınav KategorisiSınav AdıSınav Puan TürüEn Az Puan LimitiSınav Giriş Tarihi
Kamu Personel SınavlarıKPSSKPSSP9460

Çalışma Adresi Bilgisi


Yer : Yurtiçi


Tercih Edilen İkametgah İlçeleri :ÇAYCUMA, DEVREK, EREĞLİ/ZONGULDAK, ZONGULDAK MERKEZ, ALAPLI, GÖKÇEBEY


Diğer Bilgiler










İşveren TürüKamu
Toplam Açık İş Sayısı3
İş Sözleşmesi TipiBelirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma ŞekliDeneme Süreli

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Daimi İşçi Alımı 2013

Almanca CV Örnekleri

Almanca cv örneklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. İçlerinde size uygun olanı mutlaka bulacaksınız. Yanda açıklaması bulunan linklerden indirebileceğiniz gibi, daha alttaki resimli önizlemesi bulunan cv’lerden de indirebilirsiniz.


*Almanca CV Örnekleri oluşturulma aşamasındadır, hazır olduğunda bu sayfadan yayınlanacaktır. Siz şimdilik İngilizce CV Örnekleri sayfamızdan ingilizce özgeçmişlere bakabilirsiniz.


Özgeçmiş (CV) Nedir?


İşverenlerinize kendinizi kısaca sunabileceğiniz bir nevi tarihçedir. Özgeçmişinizin hedefi sizin işyerinize kendinizi sunmaktır. Bir diğer adı CV’dir. CV harflerinin açılımı curriculum vitae’dir. Hedefinizi belirten bir cv hazırlamak çok önemlidir. Genellikle yazılı metin şeklinde belirtilen cv son yıllarda başvurulan işin nitelik ve çeşidine göre çeşitli formatlarda verildiği görülmüştür. Hatta işverenlerin de özellikle özgeçmişinizde belirtmenizi istediği alanlar da olabilmektedir. Doğru hazırlanmış bir özgeçmiş sizin işinizi kolaylaştırırken hatalı yapılan bir özgeçmiş olası fırsatlardan olmanızı sağlayabilir.




özgeçmiş örneği


Özgeçmiş ve CV uzunluğu nasıl olmalıdır?


Özgeçmişinizi hazırlarken gereksiz bilgilere asla yer vermemelisiniz, özgeçmişim ne kadar uzun olursa o kadar iyi düşüncesi kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Özgeçmişinizin kısa ve öz olması her zaman iş veren ile iyi bir iletişimin anahtarı olmaktadır.


- İşvereninizin sadece istediği bilgilere yer verin!


Örneğin bir otele iş başvurusu yapıyorsunuz, işin konumu ise aşçılık. İşte tam bu aşamada daha önce yaptığınız işler kısmına ekleyeceğiniz bir iş tecrübesi sizin elemelerde arka sıralara atılmanıza neden olabilir. Yani size referans amaçlı eklediğiniz iş bir mağazada satış personeli olarak çalıştım olursa vay halinize…


Yukarıdaki sadece bir örnek, bunun gibi bir sürü örnek verilebilir bunu kafanızda siz yaratabilirsiniz. Başvuracağınız işe göre de değişmektedir.


 


Özgeçmiş’e veya CV’ye fotoğraf eklemek


Özgeçmişinize ekleyeceğiniz fotoğraf mutlaka vesikalık olmalıdır. İnsan kaynakları departmanlarındaki görevli kişiler arasında yapılan araştırmaya göre son yıllarda özgeçmiş ve cv’lere koyulan fotoğraflar oldukça komik bir hâl almış. Kimisi eski bir albümünden bulduğu resmi scanner/tarayıcı yardımıyla bilgisayarına aktarmış, kimisi facebook profil fotoğrafını eklemiş, kimisi de bilgisayar kamerasından fotoğrafını çekmiş. Bunlar son derece gülünç ve şansınızı azaltan birkaç örnek. İlk cümlede de dediğimiz gibi siz hayatınızı ve işinizi ciddiye alıyorsanız ciddi bir şekilde mutlaka vesikalık fotoğraf koymak zorundasınız. Vesikalık fotoğrafınızın güncel olması da bir hayli önemli. Evet güncel bir vesikalık her zaman daha iyi bir etki yaratmaktadır. Anlayacağınız vesikalık resminiz eski ise doğru bir 5 dakikada vesikalık’çıya uğramak


CV – Özgeçmiş


Günümüzün en önemli sorunlarından biri de işsizliktir, avrupa ülkelerine oranla ülkemizde daha büyük sorun olan işsizlik, insanların yaşam kalitesini ve standartlarını etkileyen en önemli faktördür. Her gün binlerce kişi iş başvurularında bulunmaktadır ve çok büyük bir kısmının iş başvurusu olumsuz olarak geri dönmektedir. Bunun nedeni iş oranının, işçiye duyulan ihtiyacın yetersiz olmasıdır. İşçi ve personel alımlarının belirli kontenjanları vardır ve malesef ki günümüzde bu kontenjanların çoğu gayri resmi yollarla, torpil ve benzeri durumlarla dolmaktadır. Kalan az sayıda kontenjanın doldurulurken, iş başvuruları incelenirken göz önünde tutulan, önem verilen ilk şey özgeçmiş, iş alanındaki ismiyle CV’dir.


CV – Özgeçmiş Nedir ?


Bazı işveren kurumlar iş başvuruları için cv formu vermektedir, buna özgeçmiş formu da denilir. Bu formlara boş özgeçmiş, boş vc, hazır cv veya hazır özgeçmiş başlıkları ile ulaşılabilir. Kimi işveren kurumlar ise cv nin yani özgeçmişin iş başvurusu yapacak olan kişi tarafından hazırlanmasını ister. Bunun amacı tamamen iş başvuru yapan adaylar arasında seçim yapmak, aday sayısını düşürmek, adayları eleyip mümkün olduğunca doğru adayı bulmaktır.



Almanca CV Örnekleri

Polaris Ayakkabı İş Başvurusu 2013


Polaris ayakkabının temelleri 1960’larda küçük bir atölyede Gaziantep’te atıldı. Ziylan Grup bünyesinde bir marka olarak ayakkabı mağazacılığı zinciri haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanında alışveriş merkezleri ve seçkin caddelerde faaliyetlerini sürdüren Polaris Ayakkabı  bugün 1400’den fazla elemanıyla dev bir zincir haline geldi. Polaris Ayakkabı Türkiye genelinde 140 mağazasıyla perakende ayakkabı sektöründe markalaşarak hizmetlerini sürdürüyor.


Polaris Ayakkabı ortopedik kadın, erkek, çocuk ayakkabı koleksiyonları, Ziylan grup bünyesinde imal edilen markalar ve ithal edilen markalı ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir.  Ziylan Grup’un %60’ını oluşturan Polaris Ayakkabı yurt dışında da aranan marka olmayı başarmıştır.


Ayakkabı sektörünün popüler markası Polaris Ayakkabı yeni çalışma arkadaşları arıyor. Polaris mağazalar zincirlerinde görevlendirilmek üzere farklı lokasyonlarda, çeşiiitli pozisyonlar için elemanlar alınacaktır. Bünyesinde çeşitli marka ayakkabı ve aksesuar satışı gerçekleştiren ve hızla büyüyen Polaris Ayakkabı Mağazalarında görevlendirmek üzere en başta Kasiyerler, Satış Danışmanları, mağaza sorumluları, mağaza müdürleri aramaktadır. Polaris Ayakkabı İş Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. 


En az lise mezunu, tercihen yüksekokul veya üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, perakende sektöründe tecrübeli, konsantrasyon, dikkat ve gözlem becerisine sahip, Esnek çalışma saatlerine uyumlu personel alınacaktır. Diğer açık pozisyonları incelemek ve başvuru yapmak içintıklayınız.



Polaris Ayakkabı İş Başvurusu 2013