28 Mayıs 2013 Salı

Kamuya bekçi alımı yapılacak!

En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500 lira maaş alacak.**Emniyet Teşkilatı’nda ‘bekçi abi’ dönemi başlıyor. Yıllardır alımı yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen çarşı ve mahallebekçilerine taze kan aşılanacak.


Bekçilerin işbaşı yapmasının ardından korumagörevi yürüten 20 bin polis suçlamücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak.


ÖZEL YETENEK SINAVI


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanımlandı.


Özel yetenek seçme sınavında başarılı olanlar bekçi yapılacak. Emniyet bekçisi adayı öğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim görecek. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulacak.


Göreve intibak edemeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. En az üç yıl emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekçiliğe geçirilecek.


POLİS OLABİLECEKLER


EGM’ce ihtiyaç duyulması halinde en az üç yıl fiilen kıdemli emniyet bekçisi olarak görev yapmış ve üniversite eğitimini tamamlamış olanlar yapılacaksınav ilepolis memurluğuna atanabilecek. Bir yıl içerisinde kıdemli emniyet bekçilerinden polis memurluğuna geçeceklerin sayısı, başvuru şartlarına haiz bekçilerin toplam sayısının yüzde 5’ini geçmeyecek.


İşte görevleri


* Bir kimsenin can,mal, ırzına yapılansaldırı ve tehditleri önlemek, saldırganları yakalamak.


* Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak.


* Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlayan muhafaza tedbirlerini almak.



Kamuya bekçi alımı yapılacak!

Kamuya Alınacak Personeller 2013

Kamuda görevlendirilmek üzere 20 bin memur alımı yapılacak.


İş güvencesi ve sağladığı mali imkânların her geçen gün artması memurluk talebinde patlama meydana getirdi.


19-28 KASIM’DA ATAMALAR YAPILACAK


Milyonlarca lise, üniversite mezunu Kamu Personel Seçme Sınavları’na (KPSS) sınavlarına yönelirken genç adayların 2012 için beklediği atama tarihi de netleşti. Devlet Personel Başkanlığı, ikinci yerleştirmeleri 19-28 Kasım arasında yapacak.


Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre son 10 yılda 316 bini öğretmen olmak üzere toplam 908 bin kişi memur oldu. En büyük alım 140 bin memurla geçen yıl olurken, bu yıl kamuya 70 bin kişi alındı. Gelecek yılın bütçesinde ise 9 bin personel alımı öngörülüyor. Bütçeden kamu çalışanlarına ayrılan pay geçen yıl yüzde 28′e bu yıl da yüzde 30′a ulaştı. Haziran ayında, KPSS sınav sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 17 bin 387 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu.


20 BİN ALIM YAPILACAK


Gelen talebin yüzde 16.73′ü orta öğretim, yüzde 27.47′si ön lisans ve yüzde 56′sı da lisans düzeyinde oldu. Bu yıla ilişkin ikinci atamalar ve tercihlerin ne zaman yapılacağı en çok merak edilen konu.


Bu yıl için öngörülen 70 bin memur alımı kapsamında yılsonuna kadar da 20 bine yakın alım gerçekleşecek.



Kamuya Alınacak Personeller 2013

Burdur Belediyesi Personel Alımı

Burdur Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Burdur Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Burdur Belediyesi Personel ilanları ve Burdur Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Burdur İli Neolitik çağa kadar inen zengin tarihi içinde bir çok yerleşmelere sahne olmuştur. Çeşitli kaynaklar ve çevrede görülen arkeolojik kalıntılar bu uzun geçmişin safhalarına işaret eder. Ancak yeterince araştırma ve kazı yapılmadığından, Burdur tarihini hiç değilse ana çizgileri ile saptamak mümkün olmaktadır. İl topraklarının büyük bir kısmı antik PİSİDİA bölgesinin sınırları içindedir.


Burdur’da Tarih Öncesi Çağlar



NEOLİTİK ÇAĞ; Burdur Hacılar Köyünde 1958-1960 yıllarında Prof.J.Mellaart tarafından yapılan kazılarda ana toprak üzerine oturmuş ve M.Ö.7 Bine tarihlenen Keramik Neolitik tabaya rastlanılmıştır. Bu yerleşmeden sonra 9-8-7-6 tabakaları içine alan ve M.Ö. 5400 tarihinde bir yangınla sona eren Geç Neolitik yerleşme görülmüştür. Hacılar, Konya Çatalhöyük ile birlikte Anadolu’da bugüne kadar araştırılan yerleşme yerlerinden en eski kültürü içerenlerdendir. Çok uzun süren Paleolitik Çağdan sonra başlayan Neolitik Çağın başlıca özelliği; İnsanların hayvanları evcilleştirmesi, üretici olarak tarım yapması, köyler kurması ve çanak çömlek yapımını öğrenmiş bulunmasıdır. Obsidiyen ve çakmak taşı aletler, tek renkli çeşitli biçimde çanak çömlekler, Anadolu’nun ilk heykelcikleri olarak bilinen Ana İlahe’yi temsil eden pişmiş toprak figürinler ve süs eşyaları Neolitik Çağda Hacılar’ın önemli eserleridir. Burdur’da bu çağa ait araştırılmış başka bir merkez yoksa da civar höyüklerde Hacılar paraleli bazı satıh üstü buluntular ele geçmiştir. İleride yapılacak araştırmalar, büyük bir olasılıkla İlimizdeki diğer Neolitik yerleşme merkezlerini gün ışığına çıkaracaktır.


KALKOLİTİK ÇAĞ; Bu çağın başlıca özelliği taş, kemik ve ağaç aletlerin yanında; Madeninde kullanılmaya başlanmış olmasıdır. Burdur’da Kalkolitik yerleşmeye sahne olduğu saptanan bir çok höyük bulunmaktadır. Bunların en önemlileri Hacılar, Kuruçay, Gebrem ve Burdur Höyükleridir. Çanak çömlek ve bundan önceki çağda olduğu gibi elde yapılmıştır. Ancak Hacılar, çağdaşlarının çok ötesinde bir teknikle ve güzellikle yaptığı çanak çömleğiyle, Dünya Arkeoloji Literatüründe haklı bir üne sahiptir. Kaplar krem zemin üzerine kırmızı, kahverengi ve geometrik motiflerle süslenmiştir.


ESKİ TUNÇ ÇAĞI; Anadolu’da M.Ö. 3 binin başından itibaren çeşitli madenlerden bol miktarda eser yapılmaya başlanmıştır. Bakır, kurşun, kalay, gümüş, altın, tunç ve elektrondan çeşitli eserler oluşturulmuştur. İlimizde bu çağa ait yerleşmelere sahne olmuş çok sayıda höyük vardır. Bunlar arasında; Yazıköy, Yarıköy, Çamur Höyük, Hasanpaşa, Harmankaya höyükleri sayılabilir. Çanak çömlek yapımında bölgesel ayrılıklar bulunmasına karşın bütün bölgeler arasındaki kültür ilişkilerini gösteren izler görülür. Kaplar yine elde yapılmış ve cilalıdır. Ancak çağın sonunda geometrik, süslü boyalı, çanak çömlek yapımına başlanmıştır.


TARİH ÇAĞLARI; M.Ö. 2 binin başlarında Anadolu çok zengin ve bayındır ülkelerden biriydi. Anadolu’nun bu zenginliğini öğrenen Mezapotamyalılar Asur Devletinin öncülüğünde Anadolu ile ticari ilişkilere girmişler ve böylelikle yazının bu ülkede tanınıp kullanılmasına yol açarak Anadolu’nun tarih çağına girmesine neden olmuşlardır. M.Ö. 17. yüzyıla kadar uzanan ve Asur Ticaret Kolonileri Çağı adıyla anılan bu devrede Burdur Tarihi oldukça karanlıktır. Ancak, son yıllarda Düğer köyünde ve Yarışlı Gölü kıyılarında bulunan eserlerin bu çağa ait oluşu İlimiz tarihinin karanlık bir yönünü aydınlatması bakımından önem taşımaktadır.


M.Ö.17. yüzyıldan sonra Anadolu’da Eski Hitit Çağı başlar. Bu çağlarda Pisidia, Pamphylia ve Likya bölgelerinde Arzava Krallığı hüküm sürmektedir. Hitit metinlerinden öğrenilen ve sayıca az olan bazı Arzava şehirlerinin yerlerini saptamak için şehirlere isim benzemesinden başka delil elde edemiyoruz. Örneğin; Kuwalapassa’nın Kolbasa (Kestel), Arzava Prenslerinin ikametgahları olan Sallapaşa’nın Sagalassus biçiminde devam ettiği düşünülmektedir. Arzava Krallığı, Hititler için her zaman bir düşman olmuştur. Bir Hitit metninde; ?Aşağı memleketten Arzavalı Düşman geldi ve Hitit Yurdunu tahrip etti? denilmektedir. Mısır’da ele geçen bazı belgelerde Arzava Kralı Lablayaş’ın Mısır Kralı III. Amenophis’in haremine kız gönderdiği ve kralında buna karşı birçok değerli hediyeler yolladığı kaydedilmektedir.


Buradan Arzava’nın önemli ve geniş bir ülke olduğunu anlıyoruz. Ancak Arzava Krallığının etkisi Hitit İmparatoru II.Murşil’in Arzava Kralı Uhhaluiş’i mağlup etmesiyle son bulmuştur. Ege’den gelen ve göç dalgalarıyla yıkılan Hitit İmparatorluğuyla birlikte Arzava Krallığı hakkındaki bilgi de bitmektedir.


M.Ö.1180-750 tarihleri arasında Anadolu’da Karanlık Çağ başlar. Bu zamana ait bilgiler yetersiz ve yüzeyseldir.


M.Ö.1200 yıllarında Ege üzerinden gelen kavimler Hitit Devletini yıkmışlar ve Anadolu’da yerleşmişlerdir. Asur kaynaklarında Muşki adıyla görülan bu kavmin Frigler olduğu kabul edilmektedir. Frig Devleti kısa zamanda gelişerek Pisidialıları da hakimiyetine aldı. Yakın zamana kadar Burdur İlinde bir Frig merkezi yoktu. Ancak, son yıllarda Düğer Köyünde ortaya çıkarılarak antika kaçakçıları tarafından talan edilen mabedin bir Frig eseri olması olasıdır. Yine bu çevrede bulunan ve Burdur Müzesinde teşhir edilen Frig çağı çanak çömlek bu fikri doğrulamaktadır.


M.Ö.7. y.y’da Frig Devleti ile birlikte bölgemiz de Lidya egemenliğine girmiştir. Bu egemenlik M.Ö.546 tarihinde Lidya Kralı Krezüs’ün Pers Kralı Kurus’a yenilmesine kadar devam eder. Böylece Pisidia’da çok uzun süren bir Pers hakimiyeti başlamış olur. Ancak Persler’in Pisidialılar üzerinde bariz bir etkisi olmamıştır.


Genç Makedonya Kralı İskender’in M.Ö.334 yılında büyük ordusuyla birlikte Çanakkale üzerinden Anadolu’ya geçtiği görülür. Önüne çıkan bütün kuvvetleri ezen İskender; Likya, Karya ve Pamphylia’yı zaptederek, Kestros (Aksu) vadisinden PİSİDİA üzerine yürüdü. Zorlu savaşlardan sonra bölgenin önemli şehirlerinden olan Sagalassus ve Kremna’yı aldı. (M.Ö.333)


Bir süre sonra İskender’in Doğu zaferinde ölmesiyle İmparatorluk, generalleri arasında bölüşüldü. Anadolu Antigonas’a kaldı. Selefkos Hanedanı’nın kurduğu Asya İmparatorluğu’nun en büyük rakibi Antigonas idi. Ancak M.Ö. 301 tarihinde onun da Selefkos Nikator’la İpsos savaşında yenilmesiyle Pisidia Selefkosların eline geçti. Selefkoslardan sonra bölge M.Ö.228 tarihinde Bergama krallığına ve M.Ö.64 tarihinde bu krallığın yıkılmasıyla Roma hakimiyetine geçmiştir. Anadolu ve Pisidia bir çok Roma generali ve diktatörü arasında el değiştirdiği için sürekli bir yöneticiden uzak kalmış, birlik kurulamamıştır.


M.Ö.36 tarihinde Brütüs ve Kassius’un Galatia yardımcı ordusu kumandanı Amyntas, Antonius’un tarafına geçince Galatia ve Pisidia’nın kralı olmuştur. Oktavia’da Aktium savaşından önce kendi tarafını seçtiğinden Amyntas’ı ölünceya kadar (M.Ö.25) krallığında bırakmıştır. Ölümünden sonra Kremna (Çamlık), Komama (Ürkütlü) ve Olbasa (Belenli) birer Roma kolonisi haline getirilmiştir.


Roma çağında Pisidia’nın her tarafında yoğun bir yerleşme vardır. Bir çok yeni şehir kurulmuş, eski merkezler yeniden onarılmıştır. İlimizde bulunan bütün harabelerin hemen hepsinde bu çağa ilişkin mimari kalıntılar görülmektedir. Bu çağa ait heykeltraşlık eserleri de Burdur Müzesi’nde sergilenmektedir.


Roma İmparatorluğu’nun M.S.395 yılında ikiye ayrılmasıyla Pisidia, Bizans İmparatorluğu’nun idaresine geçti. Bizans çağında bölgenin önemli şehirleri yavaş yavaş gerileyerek eski değerlerini kaybetmişlerdir. Sanat yönünden İlimizde bu çağa ait önemli bir eser yoktur. Bizans çağı bölgemizde Türk hakimiyetine, yani 11 y.y.’ın sonlarına kadar sürmüştür.


1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra kitleler halinde Anadolu’ya gelen Oğuz ve Türkmen aşiretleri büyük merkezleri ele geçirmiş, Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur. Türkmen aşiretleri ele geçen şehir ve kasabalara yerleşmeye ve yeni yeni kasaba ve köyler kurmaya başlamışlardır.


Anadolu’nun başka bölgelerinde olduğu gibi, 1071-1100 yıllarında Türkmenlerin Kınalı Aşireti doğudan Pisidia’ya gelerek buraya yerleşti.


Daha sonra; Konya Selçukluları ve bunların yıkılması ile kurulan Anadolu Beyliklerinden Hamitoğulları idaresine girmiştir. Daha sonra Yıldırım Bayezit Osmanlı Padişahı olunca; Anadolu’ya geçerek bütün beyleri birer birer ezmiş, sonra Hamit İline saldırarak bu beyliğin bütün topraklarını almış ve bu bölgeyi Anadolu Beylerbeyi merkezi olan Kütahya’ya 1391′de bağlamıştır. Bu suretle Hamitoğulları Beyliği ortadan kalkmıştır.


Osmanlı Devleti 1914′de başlayan 1.Dünya Savaşı sonunda yenilmiş, 1918 Mondros Mütarekesinden sonra da varlığı ortadan kalkmıştır.


 


Burdur Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Burdur Belediyesi Personel Alımı

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Adalet Bakanlığı Personel Alımları 2013

Adalet Bakanlığı


Adalet Bakanlığı’na, taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 5 bin 60 personel alınacak.


TBMM Adalet Komisyonu, birden fazla dairesi bulunan büyük adliyelerdeki hukuk mahkemelerine gelen dosyaların dava konularına göre tevzi edilerek mahkemelerin uzmanlaşmasını amaçlayan tasarıyı kabul etti. Tasarıya göre Adalet Bakanlığı’na, taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 5 bin 60 personel alınacak.


Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, davanın esastan reddi veya kabulünü içeren kesin bozmaya uyularak verilen kararların önceki bozmayı ortadan kaldıracak şekilde yeniden bozulması üzerine, alt derece mahkemesince verilen kararın temyiz edilmesi halinde inceleme, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nca yapılacak.


MAHKEMELERDE İŞ BÖLÜMÜ


Aynı yargı çevresinde birden fazla idare veya vergi mahkemesinin faaliyet gösterdiği hallerde, ihtisaslaşmanın sağlanması amacıyla gelen işlerin yoğunluğu ve niteliği dikkate alınarak, mahkemeler arasındaki iş bölümü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) belirlenebilecek. Bu kararlar Resmi Gazete’de yayımlanacak. Mahkemeler, tevzi edilen davalara bakmak zorunda olacak.


HSYK, aynı yargı çevresinde birden fazla idare veya vergi mahkemesi kurulması halinde 6 ay içinde mahkemeler arasındaki iş bölümüne ilişkin karar verecek. Kararda mahkemelerin iş bölümü esaslarına göre çalışmaya başlayacakları tarih de belirtilecek. Mahkemelerin iş bölümü esaslarına göre çalışmaya başlayacakları tarihe kadar açılmış olan davaların görülmesine bulundukları mahkemelerde devam olunacak.


Hakim ve savcıların uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin çalışmaları da mesleki başarılarının değerlendirilmesinde dikkate alınacak. Böylece, ilgili kanunlardaki ”sulh” veya ”arabuluculuk” hükümlerinin etkin uygulanmasının sağlanması amaçlanıyor. Hakim ve savcıların alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını uygulamaları teşvik ediliyor.


Yurtdışında görevlendirilen hakim ve savcılar, Dışişleri Bakanlığı memurlarına sağlanan hak, ödenek ve imkanlar ile kira yardımından yararlandırılacak.


Mahkemeye gelen işler sayısal anlamda tevzi edilmek yerine, aynı mahkemenin numaralı şekilde isimlendirilmiş daireleri arasında, gelen işlerin dava konuları esas alınarak paylaştırılacak. Böylece, birden fazla dairesi bulunan bazı büyük adliyelerdeki hukuk mahkemelerine gelen dosyalar, dava konularına göre tevzi edilerek mahkemelerin uzmanlaşması amaçlanıyor.


İŞ DAĞILIMINI HSYK YAPACAK


Buna göre, iş durumunun gerekli kıldığı yerlerde hukuk mahkemelerinin birden fazla dairesi oluşturulabilecek. Bu daireler numaralandırılacak. İhtisaslaşmanın sağlanması amacıyla, gelen işlerin yoğunluğu ve niteliği dikkate alınarak, daireler arasındaki iş dağılımı HSYK’ca belirlenebilecek.


Daireler, tevzi edilen davalara bakmak zorunda olacak. Böylece, mahkeme, HSYK kararı uyarınca kendisine tevzi edilen dosya hakkında, dosyaya aynı yer mahkemesinin başka bir dairesince bakılacağı gerekçesiyle gönderme kararı veremeyecek. Ancak, aynı yerdeki hukuk mahkemeleri arasında (örneğin asliye hukuk ile tüketici mahkemeleri) arasında görevsizlik ya da yetkisizlik kararı verilmesine herhangi bir engel bulunmayacak.


BU CEZA ORTADAN KALKIYOR


Tasarıyla, kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açan veya işleten kişilere verilen hapis cezası ortadan kaldırılıyor. Buna göre, TCK’nın, ”kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açan veya işleten kişilere verilen üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesini” öngören maddesi yürürlükten kaldırılacak.


5 BİN PERSONEL ALINACAK


Adalet Bakanlığı’na, taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 5 bin 60 personel alınacak.



Adalet Bakanlığı Personel Alımları 2013

Yenimahalle Belediyesi Personel Alımı

Yenimahalle Belediyesi


Yenimahalle Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Yenimahalle Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Yenimahalle Belediyesi Personel ilanları ve Yenimahalle Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 351.436 olup, 343.951′i ilçe merkezinde 7485’i köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 13 köyü vardır. İlçe toprakları dalgalı düzlüklerden meydana gelir. Kırsal kesimlerde yaşıyanlar tarımla uğraşır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve ayçiçeğidir. 1950’den sonra yoğun göçe maruz kalan ilçe hızla gelişerek il merkezi ile birleşti. 1984’te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesine bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi.


Yenimahalle Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Yenimahalle Belediyesi Personel Alımı

Sincan Belediyesi Personel Alımı

Sincan Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Sincan Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Sincan Belediyesi Personel ilanları ve Sincan Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 101.118 olup, 91.016’sı ilçe merkezinde 10.102′si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 9,Yenikent bucağına bağlı 6 köyü vardır. Yüzölçümü 420 km2 olup, nüfus yoğunluğu 241’dir.


İlçe toprakları dağlarla çevrilidir. Kuzeydoğusunda Karyağdı dağı, doğusunda Ayaş dağı yer alır. İlçe topraklarını Ankara çayı sular. Yoğun göçe maruz kalan Sincan hızla büyüyerek il merkezi ile birleşti. F-16 uçakları montaj fabrikası, başlıca sanayi kuruluşudur. Eskişehir-Ankara demiryolu ilçe merkezinden geçer. 1983’te ilçe merkezi oldu. 1984’te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesine bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi. Sincan belediyesi 1956’da kurulmuştur.


Sincan Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Sincan Belediyesi Personel Alımı

Mamak Belediyesi Personel Alımı

 Mamak Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Mamak Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Mamak Belediyesi Personel ilanları ve Mamak Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 410.359 olup, 400.733’ü ilçe merkezinde, 9626’sı köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 7 köyü vardır. Yüzölçümü 161 km2 olup, nüfus yoğunluğu 2549’dur. İlçe toprakları orta yükseklikte dalgalı düzlüklerden meydana gelir. İlçe topraklarını İnce su deresi, Karanlık, Hatip ve Bayındır çayı sular. Bayındır çayı üzerinde Ankara’nın su ihtiyacını karşılamak için kurulan barajın bir bölümü ilçe sınırları içinde kalır. MKE Gaz Maske Fabrikası ile süt ürünleri fabrikası başlıca sanayi kuruluşlarıdır. Yoğun göçe maruz kalan ilçe büyük bir hızla gelişerek il merkezi ile birleşti. 1983’te Çankaya ilçesinden ayrılarak ilçe merkezi oldu. 1984’te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesine bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi.


Mamak Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Mamak Belediyesi Personel Alımı

Keçiören Belediyesi Personel Alımı

Keçiören Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Keçiören Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Keçiören Belediyesi Personel ilanları ve Keçiören Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 536.168 olup, 523.891′i ilçe merkezinde 12.277’si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 2, Bağlum bucağına bağlı 6 köyü vardır. Yüzölçümü 198 km2 olup, nüfus yoğunluğu 2.708’dir.


Ankara’nın başşehir olduğu yıllarda ilçe, bağlarla kaplı sayfiye yeri idi. 1950’den sonra yoğun göç hareketinin te’siri ile Ankara’dan ayrı olarak hızla gelişti. Bir süre sonra da il merkezi ile birleşerek orta gelirli kesimin yerleştiği bir semt haline geldi. Çankaya’dan sonra en çok nüfusa sahip ilçedir. 1984’te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesi’ne bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi. İlçenin kuzey kesiminde kırsal nitelikli yerleşim birimleri vardır.


Keçiören Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Keçiören Belediyesi Personel Alımı

26 Mayıs 2013 Pazar

Etimesgut Belediyesi Personel Alımı

Etimesgut Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Etimesgut Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Etimesgut Belediyesi Personel ilanları ve Etimesgut Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 70.800 olup, 69.960′ı ilçe merkezinde, 840′ı köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 2 köyü vardır. İl merkezinin batı kesimini meydana getirir. 9 Mayıs 1990’da 3344 sayılı kanunla ilçe merkezi oldu.


Etimesgut Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Etimesgut Belediyesi Personel Alımı

Çankaya Belediyesi Personel Alımı

Çankaya Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Çankaya Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Çankaya Belediyesi Personel ilanları ve Çankaya Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 714.330 olup, 712.304′ü ilçe merkezinde 2026’sı köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 3 köyü vardır. İl merkezini meydana getiren ilçelerden biridir. Cumhuriyetten önce bağlık küçük bir yerleşim merkezi olan ilçe, Cumhurbaşkanlığı konutunun burada inşa edilmesi üzerine önem kazandı. Ankara’nın, üst gelirli kimselerin yerleştiği lüks bir yeri haline geldi. Çankaya belediyesi 1984′te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesi’ne bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi.


Çankaya Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Çankaya Belediyesi Personel Alımı

Altındağ Belediyesi Personel Alımı

Altındağ Belediyesi


Altındağ Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Altındağ Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Altındağ Belediyesi Personel ilanları ve Altındağ Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 422.668 olup, 417.616′sı ilçe merkezinde, 5.052’si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 7 köyü vardır. İl merkezinin kuzey kesimini meydana getirir. Köyden kente göçün çok olduğu Ankara’ya ilk gelenlerin yerleşmeleri ile nüfusu hızla artan Altındağ, 1953′te Ankara’ya bağlı ilçe haline getirildi. Ankara belediyesine bağlı bir şube iken 1984’te yapılan düzenleme ile Ankara Büyük Şehir Belediyesine bağlı bir ilçe belediyesi haline geldi.


Altındağ Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Altındağ Belediyesi Personel Alımı

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Akyurt Belediyesi Personel Alımı

Akyurt Belediyesi


Akyurt Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Akyurt Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Akyurt Belediyesi Personel ilanları ve Akyurt Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


1990 sayımına göre toplam nüfusu 12.535 olup, 3533′ü ilçe merkezinde 9002′si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağa bağlı 17 köyü vardır. Çubuk ilçesine bağlı bir bucak iken, 9 Mayıs 1990’da 3644 sayılı kanunla ilçe merkezi oldu. İlçe toprakları orta yükseklikte plato görünümündedir. Çubuk Ovasının bir kısmı ilçe sınırları içinde kalır. Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri arpa, buğday ve baklagillerdir. Meyvecilik gelişmiş olup, en çok elma ve armut yetiştirilir. İlçe merkezi Çubuk Ovasının güneybatı kesiminde kurulmuştur.


Akyurt Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Akyurt Belediyesi Personel Alımı

23 Mayıs 2013 Perşembe

Düzce Belediyesi Personel Alımı

Düzce Belediyesi İş Başvurusu,


Düzce Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Düzce Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Düzce Belediyesi Personel ilanları ve Düzce Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Batı Karadeniz’ in ayakta kalan tek antik kenti olan Düzce’ nin tarihi M.Ö. 1390 – 800 yılları arasında hüküm süren Hitit (Eti) medeniyetine kadar uzanır. Düzce ve çevresi 15. yüzyıldan beri bilinmektedir. Bilhassa Evliya Çelebi’ nin Seyahatname’ sinin ikinci cildinde Düzce’ deki bit Tuz Pazarı’ ndan bahsetmektedir. Düzce’ nin tarihini dört zaman döneminde ele alabiliriz;


Düzce Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Düzce Belediyesi Personel Alımı

Osmaniye Belediyesi Personel Alımı

Osmaniye Belediyesi


Osmaniye Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Osmaniye Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Osmaniye Belediyesi Personel ilanları ve Osmaniye Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


 


Osmaniye Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Osmaniye Belediyesi Personel Alımı

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kilis Belediyesi Personel Alımı

Kilis Belediyesi


Kilis Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Kilis Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Kilis Belediyesi Personel ilanları ve Kilis Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


Kilis Akdeniz Bölgesinden Güney Doğu Anadolu Bölgene geçiş alanında ve Suriye ile komşu bir sınır kentidir. M.Ö. 1700 yıllarında Kilis, Hitit Devletinin önemli kentlerinden biriydi. Kilis’ in Kuzey Batısındaki YESEMEK, Hititlerin Heykel atölyesinin bulunduğu önemli bir merkezidir ki, dünyada bu türden tek örnektir. Kilis M.Ö.  700 ile 550 yılları arasında Asur, Med, Pers İmparatorlukları yönetiminde kalmıştır.


        Büyük İskender’ in Pers Devletini yıkmasından sonra, Roma İmparatorluğuna bağlanmıştır. Bu İmparatorluğun bölünmesinden M.S. 636 yılına kadar Bizans İmparatorluğu’ nun bir kenti olmuştur.


            Kilis H.z. Ömer zamanında İslam topluluğuna katılmış 639 yılında önemli bir Roma (Bizans) kalesi olan RAVANDA Kalesi ile birlikte savaşsız alınmıştır. Bölgede yaşayan Türkler Oğuzlar soyundandır. Yöresel olarak bunlara Türkmen denilir. 1071 Malazgirt savaşından sonra Bölgede Selçuklu İmparatorluğuna bağlı bir Türk Devleti kurulmuştur. 1084’ ten sonra Kils ve yöresine Türk Bey ve Oymak’ ları yerleştirilmiştir.


          Kilis 1818 yılında büyük bir kuraklık, 1820’ lerde bir deprem, 1826’ da veba salgını geçirmiş, 1831’ de Mısırlı İbrahim Paşa Ermenilerle halk arasında etkili bir savaş olmuş, bu arda kıtlık, bulaşıcı hastalıklar, çekirge saldırısı gibi afetlerden son derece etkilenmiştir.


          1915 yılında Osmanlı Devletinin yenik düşmesine karşın, önce İngilizler’ in, sonra Fransızlar’ ın istilasına uğramıştır. 7 Aralık 1921 yılında Düşman İşgalinden kurtulmuştur.


Kilis Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.




Kilis Belediyesi Personel Alımı

Karabük Belediyesi Personel Alımı

Karabük Belediyesi


Karabük Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Karabük Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Karabük Belediyesi Personel ilanları ve Karabük Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Karabük ve çevresinde, yörenin yazısız kültür dönemini aydınlatacak çok sayıda höyük ve tümülüs olmasına karşın, bilimsel anlamda herhangi bir arkeolojik kazıya konu olmaması bu konudaki açıklamalarda bir bilgi boşluğu yaratmaktadır. Ancak, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarına bakılacak olursa, Karabük ve çevresinin en eski yerleşmesi Eskipazar İlçesindeki “Yazıboy” köyüdür. Burada bulunan bir höyügün, ilk Tunç Devri (M.Ö. 2500) olarak yerleşmeye konu olması, İl sınırları içinde Eskipazar’ın önemini artırmaktadır.


Karabük Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Karabük Belediyesi Personel Alımı

Yalova Belediyesi Personel Alımı

Yalova Belediyesi


Yalova Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Yalova Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Yalova Belediyesi Personel ilanları ve Yalova Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


19.yüzyılda, araştırmacıların yöreye geldikleri,Karayalovaç yahut Jailakabad veya Yalıova da denildiği bilinmektedir.Yalıova olan bu adın zamanla (-ı) harfinin düşmesiyle , Yalova olarak söylendiği ifade edilmektedir. Antik çağda Xenodochıon olan yerleşme hakkında kesinlik kazanmış bir bilgi yoktur.Başlangıçta kesin bilgiler olmadığı için, tek başına tarihini ortaya çıkarmak mümkün olmamıştır.


Buluntulardan edinilen varsayımlara göre, Yalova Prehistorik çağda bir geçit yeridir.Bu bölgede M.Ö. 700 yıllarında Bithynler, M.Ö. 1200 yılında Frigler egemen olmuşlardır.Bizanslılardan sonra, bir süre Selçuklular’ın yönetimine giren kasaba ,Haçlı seferleri sırasında yakılıp, yıkılmıştır.1867′de Bursa Merkez Sancağı’na bağlı kaza iken, 1901′de Bağımsız İzmit Sancağı’na bağlanmıştır.Atatürk’ün isteği üzerine, 1930 da İstanbul ilçeleri arasına katılan Yalova,5 Haziran 1995 tarihli, 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ,6 Haziran 1995 tarih ve 22305 sayılı Resmi Gazete de yayınlanması ile,Bursa – Gemlik ilçesine bağlı Armutlu beldesi ve Kocaeli-Karamürsel’e bağlı Altınova,Subaşı ve Kaytazdere beldelerini de sınırları içine alınarak il olmuştur.


Yalova Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Yalova Belediyesi Personel Alımı

Iğdır Belediyesi Personel Alımı

Iğdır Belediyesi


Iğdır Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Iğdır Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Iğdır Belediyesi Personel ilanları ve Iğdır Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Yıllık yağış tutarının azlığına, yağış rejiminin düzensizliği ve buharlaşma miktarının fazlalığı da eklenirse ovadaki tarımda sulamanın ne derece önemli bir paya sahip olduğunu görülür. Sulamanın daha kapsamlı yapılabilmesi için Iğdır Ovası, Batı Iğdır Ovası ve Doğu Iğdır Ovası olmak üzere iki bölüme ayrıldı ve böylece sulama projeleri başlatılmış oldu.


İlde tarihin eski devirlerinden beri pamuk tarımı yapılmaktadır. Bunu mümkün kılan temel faktör, bölge ikliminin çevresine göre bir mikroiklim bölgesi yaratmasıdır. Pamuk yetiştirilmesi için gereken sıcaklık 20 °C’dir. Ancak bu sıcaklık, Iğdır Ovası’nın yıllık sıcaklık ortalamasından biraz düşük de olsa yaz aylarındaki yüksek sıcaklık ortalamaları pamuk için elverişli bir ortam yaratmaktadır. Cumhuriyet döneminde ovada pamuk ekim alanları giderek genişleyerek; 1935′te 650 hektarı, 1940′ta 700 hektarı, 1950′de ise 4,500 hektarı bulduktan sonra inişli çıkışlı bir grafik izlemiştir. 1960′ta 1,800 hektar, 1970′te 6,800 hektar, 1980′de 3,410 hektar, 1992′de 3,438 hektar ve 1997′de 970 hektar olarak gerçekleşmiştir. Ancak özellikle 2000′li yıllardan sonra pamukyetiştirilmesi neredeyse sona ermiştir. Çünkü; az olsa da değişen iklim koşulları ürünün kalitesini düşürmüş ve zaten az olan çiftçi gelirini iyice azaltmıştır. Bu nedenle çiftçiler pamuk yerine şeker pancarı, meyve ve sebze yetiştirmeye başlamıştır. Ayrıca son yıllarda şeker pancarında görülen rekolte kaybından dolayı devlet desteği ile Ziraat Bankası, çiftçilere şeker pancarı yerine ayçiçeği ekmesi için kredi vermeye başlamıştır.


 


Iğdır Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Iğdır Belediyesi Personel Alımı

21 Mayıs 2013 Salı

Ardahan Belediyesi Personel Alımı

Ardahan Belediyesi


Ardahan Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Ardahan Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Ardahan Belediyesi Personel ilanları ve Ardahan Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Ardahan İlinin tarihine ait en eski yazılı belge Çıldır Gölü’nün güneybatısındaki Taşköprü Köyü Kayalığına Urartu Kralı II. Serdur’un (M.Ö. 753-735)  kazdırdığı fetih kitabesidir. Yörede ilk Türk yerleşimi M.Ö. 720 yılında Kıpçaklar’ın ataları olan  Kimmerler’in bölgeye gelmesiyle başlamıştır. M.S. 628 yılında Hazar Türkleri’nin bir kolu ve Ardahan adının kaynağı olan Arda Türkleri  yöreyi ele geçirmişlerdir. 1069 yılında Alparslan tarafından fethedilerek Selçuklu egemenliğine giren Ardahan 1551’de Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil olmuştur. Kura Nehri yukarı havzasında yer alan Ardahan, Göle, Hanak ve Çıldır bölgesi 93 Harbi olarak bilinen 1877 Türk-Rus Savaşı’na kadar Osmanlılar’ın “ARDAHAN SANCAĞI ”nı oluşturuyordu. O zamanki “Sancak” (Liva) deyimi, şimdiki “İl“ (Vilayet) karşılığında kullanılıyordu.


1828-1855 yıllarında Rus işgaline maruz kalan Ardahan, 1878 Berlin Antlaşmasıyla savaş tazminatı yerine Kars ve Batum’la “Elviye-i Selâse” ( üç il)   Ruslar’a bırakılmıştır. Bu süre zarfında esaret altında yaşamak zorunda kalan Ardahan’da yer yer ayaklanmalar olmuş ise de bu ayaklanmalar kanlı bir şekilde bastırılmıştır. 1918 yılında imzalanan Brest-Litovsk Anlaşması ile Osmanlılar’a iade edilmiştir. Böylece Ardahan 40 yıllık Rus hakimiyeti son bulmuştur. Resmen “Elviye-i Selâse” denilen üç sancağın, 1918 Nisanındaki ilk kurtuluştan doğan sevinci altı aydan fazla sürmemiş; 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşmasıyla ordumuzun çekilmesi sonucu Ermeni ve Gürcülerin işgaline uğramıştır. Bunun üzerine Ardahan, 5 Kasım 1918’de  ilk Müdafaa-i Hukuk teşkilatımız olarak Kars’ta kurulan Milli Şura adlı geçici hükümete katılmış; altı ay süresince doğuda Ermenilerle, kuzeyde Gürcüler’le mücadele edilmiştir. Milli Şura Hükümetince Mondros Mütarekesi şartları reddedilmiş, I. Ardahan Kongresi (3-5 Ocak 1919) ve II. Ardahan kongresi (7-9 Ocak 1919) ile kurtuluşa giden yol açılmıştır. Ardahan, Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki ordumuz tarafından 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarılmıştır.


Ardahan Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Ardahan Belediyesi Personel Alımı

Bartın Belediyesi Personel Alımı

Bartın Belediyesi


Bartın Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Bartın Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Bartın Belediyesi Personel ilanları ve Bartın Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


“PARTHENİA”dan Bartın’a dönüşen adın kaynağı “PARTHENİOS” dur. Bartın Irmağının antik çağdaki adı olan Parthenios; Yunan mitolojisinde, Tanrıların Babası OKENAUS’un çocukları olan yüzlerce tanrıdan birisi ve “Sular Tanrısı”dır. “Sular ilahı veya Muhteşem akan su” anlamlarına gelir. Bir başka anlamı da “Genç Kızlar için koro türküleri” veya tanrıça Athena’nın bir sıfatı olan “Genç bakire”…


Antik çağda, Parthenios adı verilen Bartın Irmağının kenarında kurulan Bartın Kentinin PARTHENİA adıyla anıldığı ve zamanla Bartın’a dönüştüğü yazılı kaynaklardan anlaşılmaktadır.

Ünlü ozan HOMEROS, İLYADA destanında; Truva kentini korumak için Anadolu’dan gelen cengaverlere Parthenios Irmağı’nın suladığı ülkeden de yiğitlerin katıldığını anlatır. Amasyalı Strabon da bir eserinde yine Parthenios’tan söz eder.


Bartın kentini, İ.Ö.14. yy’da Gaskalar sahiplenmiş… Sonra; Hititler, Frigler, İonlar, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Helenler, Pontuslular, Roma ve Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar yurt edinmişler.


 


Bartın Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Bartın Belediyesi Personel Alımı

Şırnak Belediyesi Personel Alımı

Şırnak Belediyesi


Şırnak Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Şırnak Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Şırnak Belediyesi Personel ilanları ve Şırnak Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Hakkında yeterli bilgi bulunmayan Şırnak’ın târihî gelişimi Hakkari, Siirt ve Mardin illeri târihiyle aynıdır. Bölge uzun süre Bitlis,Cizre ve Hakkari’deki aşiret reislerine bağlı olarak yönetildi. On altıncı asırda Osmanlı hâkimiyetine giren ilde, aşiret reislerinin idâresi devam etti. İl toprakları 19. asır sonlarına doğru Diyarbakır ve Van vilâyetleri sınırları içindeydi. Şırnak 1927’de Siirt’e bağlı ilçe oldu. 16 Mayıs 1990’da 3647 sayılı kânunla Beytüşşebab, Cizre, İdil, Silopi ve Uludere ilçeleriyle birleştirilerek il yapıldı.


Şırnak Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Şırnak Belediyesi Personel Alımı

Batman Belediyesi Personel Alımı

Batman Belediyesi


Batman Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Batman Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Batman Belediyesi Personel ilanları ve Batman Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Dicle’nin aktığı topraklarda zengin tarihi geçmişi koruyan Batman tarihsel anıtlarıyla bir doğa harikasıdır. “Batman ilinde bulunan tarihi yapılar ve bu yapıtların ait olduğu medeniyetlerin tarihi Neolotik Çağ öncesine dayanmaktadır. M.Ö. 7000-6300 yıllarına ilişkin elde edilen buluntular doğrultusunda, Anadolu’nun en eski yerleşim yeri olarak Konya’nın Güneydoğusundaki Çatalhöyük kabul edilmekte idi. Bölgede 1963 yılından beri  Prof. Dr. Halet Çambel ile Prof. Dr. Robert J. Braid Wood yönetiminde İstanbul Üniversitesi Prehistorya Kürsüsü ile Chicago Üniversitesi Doğu Bilimleri Enstitüsü tarafından ortaklaşa  yürütülen “Güneydoğu Anadolu  Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi” çalışmaların yanı sıra Batman Çayı’nın batısında bulunan Demirköy Höyüğünde, Amerika Deleware Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Michael Meir Rosenberg ile Diyarbakır Müzesi Müdürlüğü işbirliği sonucu 1990 yılından beri sürdürülmekte olan kazılarda bölge tarihini aydınlatıcı çeşitli buluntular elde edilmiş, buranın çok eski ve önemli bir yerleşim alanı olduğu saptanmıştır. Aynı ekip ilimiz Kozluk ilçesi Kaletepe köyü sınırları içerisinde kalan ve Batman Çayı kenarında bulunan Hallan Çemi Höyüğü’nde yapılan kazı çalışmalarında elde edilen buluntular (M.Ö. 10.600-10.000) yıllarına ait kadın süs eşyaları, taştan yapılmış hayvan figürlü heykel ve taş silahların incelenmesi sonucunda bu yörenin yaklaşık 12.000 yıl öncesi bir yerleşim alanı olduğu ortaya çıkmıştır. Neolotik Çağda Hallan Çemi Tepesi ile Çayönü yerleşmeleri arasında yer alan bölgenin kronolojik boşluğu dolduran bir öneme sahip olduğu kabul edilmektedir. Anadolu’nun en eski yerleşim yeri olarak Çatalhöyük kabul edilse de Çayönü ve Hallan Çemi Höyüğü’ndeki buluntular ile eski yerleşim biriminin Batman-Kozluk sınırları kapsamında yer aldığı teyit edilmiştir. Batman ilinin yer aldığı bölge çok gelişmiş bir kültürün varlığını ortaya koyması açısından önem taşımaktadır.


Batman Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Batman Belediyesi Personel Alımı

Kırıkkale Belediyesi Personel Alımı

Kırıkkale Belediyesi İş Başvurusu


Kırıkkale Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Kırıkkale Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Kırıkkale Belediyesi Personel ilanları ve Kırıkkale Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Kırıkkale, Cumhûriyetin ilk yıllarında kurulmuş ve kısa zamanda gelişmiştir. Cumhûriyetten sonra askerî gâye ile Kırıkköy ile Kale arasında silâh fabrikaları kurulmuştur. Zamanla burası gelişerek Kale ve köy birleşmiş ve Kırıkkale ismini almıştır. 1929’da Bucak, 1944’te ilçe merkezi hâline geldi. Askerî silâh fabrikası ilçenin gelişmesinde büyük rol oynadı. 15 Haziran 1989’da il merkezi hâline geldi.


Kırıkkale Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Kırıkkale Belediyesi Personel Alımı

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Karaman Belediyesi Personel Alımı

Karaman Belediyesi İş Başvurusu


Karaman Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Karaman Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Karaman Belediyesi Personel ilanları ve Karaman Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


İç Anadolu bölgesinde yer alan bir ilimiz. Batı ve kuzeyinde Konya, güneyinde İçel, güneybatısında Antalya illeri ile çevrilidir. 37°35’ ve 36°30’ kuzey enlemleri ile 34°04’ve 32°30’ doğu boylamları arasında yer almaktadır. Trafik kodu 70’tir.


Bizanslılar zamânında şehre Larenda ismi verilmiştir. Selçuklular bölgeyi ele geçirince şehre Larende denilmiştir. Anadolu Selçuklularından sonra bölgeye hâkim olan Karamanoğulları Beyliğinin başşehri olduğu için şehre daha sonra Karaman ismi verilmiştir.


Karaman Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Karaman Belediyesi Personel Alımı

Bayburt Belediyesi Personel Alımı

Bayburt Belediyesi


Bayburt Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Bayburt Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Bayburt Belediyesi Personel ilanları ve Bayburt Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Mevcut kaynaklara göre Bayburt şehrinin tarihi M.Ö.3000′li yıllara kadar uzanmaktadır. Şehir Azziler tarafından kurulmuştur. M.Ö 770-665 yılları arasında Kimmer ve İskitlerin akınına uğramıştır, İskitlerin (Saka Türkleri) hakimiyetine giren Bayburt 2500 yıllık  Türk şehridir. Daha sonra bölge sırasıyla Haldi’ler, Med’ler ve Pers’lerin hakimiyetine girmiştir.


          M.Ö. 2. YY.dan itibaren Pontus Krallığına bağlı olan Bayburt M.Ö. 40 yıllarında Roma hakimiyetine girmiştir. Bir müddet Roma İmparatorluğu hakimiyetinde kalan şehir bu imparatorluğun ikiye ayrılması üzerine Doğu Roma toprakları içinde kalmıştır. Bizans İmparatorluğu teşkilatına göre ülke, bugünkü eyaletlere benzer bir takım temalara ayrılmıştı Bayburt Haldia “tema”sına (eyaletine) bağlıydı ve bu eyaleti meydana getiren yedi piskoposluğun dördüncüsünü teşkil etmekteydi. İmparator Justinianus tarafından kalesinin tahkim ve tamir edildiği bilinen Bayburt, Arap fetihleri sırasında Bagrat sülalesinin hakimiyeti altında bulunmaktaydı. M.S.705 yılında Emevilerin eline geçen Bayburt 715 yılında Bizanslılar tarafından geri alınmıştır. 850 yıllarından soma Türklerle Bizanslılar arasında sürekli savaşlara sahne olan Bayburt ve yöresi Türk’lerin Anadolu da ilk yerleştikleri bölgelerdendir. Tuğrul Bey’in Anadolu seferi (1054) sırasında Bayburt, Çoruh nehri ve Karadeniz dağlarına (parhar) kadar uzanan sahalara akınlarda bulunan Selçuklu kuvvetlerinin hücumlarına maruz kaldı ise de fethedilemedi. Kesin Türk hakimiyeti Malazgirt Zaferi’nden sonra gerçekleşti. Şehir, 1072′den 1202′ye kadar bazen Erzurum yöresinde hüküm süren Saltuklular’ın bazen de Danışmendiler’in hakimiyetinde kaldı. Bir ara Trabzon İmparatoru I.Alexis Comnen’in kumandanı Theodore Gabras tarafından işgal edildiyse de kısa süre sema yeniden Danışmendliler hakimiyetine girdi (1098). Selçuklular 1202′de Saltuklu devletine son verince Bayburt’u da ele geçirdiler. Bayburt’un asıl gelişmesi, Süleyman Şahın kardeşi Erzurum Meliki Mugisüddin Tuğrul Şah ve oğlu Cihan Şah (1202-1230) döneminde oldu. Tuğrul Şah Bayburt Kalesi’ni Trabzon İmparatorluğundan gelecek tehlikelere karşı yeniden inşa ve tahkim etti. L Alaaddin Kevkubad zamanında Moğollar’a karşı sınırlar kuvvetlendirilir ve yeni kaleler yaptırırken Bayburt,Erzurum ile birlikte Anadolu Selçuklu Devleti’nin merkezi olan Konya’ya bağlandı. 1243 Kösedağ savaşının ardından Moğulların Anadolu’yu istilası sırasında, şehir yapılan antlaşma gereği Selçuklu idaresinde kaldı. Bu durum 1291 ‘de burada Il. Gıyaseddin Mesud adına para basılmasından anlaşılmaktadır.

 


Bayburt Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Bayburt Belediyesi Personel Alımı

Aksaray Belediyesi Personel Alımı

Aksaray Belediyesi


Aksaray Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Aksaray Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Aksaray Belediyesi Personel ilanları ve Aksaray Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Aksaray, çok eski devirlerden beri bir yerleşim merkeziydi. Önemli bir ticaret merkezi olan şehir, sırası ile Asur, Hitit, Kapadokya Krallığı ve Roma İmparatorluğunun egemenliği altına girmiştir. 666’da İslam orduları tarafından fethedildi. Bir süre Bizans ve İslam hakimiyeti arasında el değiştiren Aksaray, 1076’ta Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından Selçuklu topraklarına katıldı. 1318’de Anadolu Selçuklu Devletinin yıkılması ile yöre Karamanoğullarının hakimiyeti altına girdi. İlk defa 1398’de Yıldırım Bayezid tarafından Osmanlı topraklarına katılan şehir, on beşinci asırda kesin olarak Osmanlı yönetimi altına girdi. Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul’u fethedince, Aksaray halkının bir bölümü İstanbul’a yerleşti ve bu yere Aksaray semti adı verildi.


Aksaray, Osmanlı Devleti zamanında Konya vilayeti Niğde sancağına bağlı kaza merkeziydi. 1924’te il merkezi yapılan Aksaray, 1933’te ilçe merkezi olarak Niğde’ye bağlandı. 15 Haziran 1989’da tekrar il merkezi haline getirildi.


Aksaray Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Aksaray Belediyesi Personel Alımı

Zonguldak Belediyesi Personel Alımı

Zonguldak Belediyesi


Zonguldak Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Zonguldak Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Zonguldak Belediyesi Personel ilanları ve Zonguldak Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


MÖ 1200 yılında ağırlığını Frig oymaklarının oluşturduğu Ege göç kavimleri, Trakya üzerinden İç Anadolu’ya yayıldılar. Bu kavimlerden bitin, Mariandin ve migdanlar Zonguldak yöresine yerleşerek bölgenin bilinen ilk halkını oluşturdular. Gerek Frigler, gerekse öbür oymaklar, birkaç yüzyıl boyunca siyasal bir örgüt yapısı oluşturamadılar. Bununla beraber Zonguldak’ın güneyine düşen yörelerde maden işletmeciliği ve el sanatlarında önemli bir gelişme elde ettiler. Daha sonraları Kafkaslardan kalkıp, Anadolu’ya giren Kimmer beyleri Frigya’ya ardı ardına seferler düzenleyerek, Frig Kralı’nı MÖ 676’da ortadan kaldırdılar. Kimmerler daha sonraları Lidyalılar, Asurlularla yaptıkları savaşlar sonucunda zayıf düştüler. İran’dan gelen Med devleti ile yaptıkları savaşlar sonucu tutunamayarak Anadolu’yu terk ettiler.


Zonguldak Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Zonguldak Belediyesi Personel Alımı

Yozgat Belediyesi Personel Alımı

Yozgat Belediyesi


Yozgat Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Yozgat Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Yozgat Belediyesi Personel ilanları ve Yozgat Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Yozgat adinin nereden geldigi hakkinda çesitli söylentiler ileri sürülür. Bir rivayete göre Yozgat Saray köyünden itibaren asagidan yukariya dogru kat kat yükselmektedir. Bu kat kat yükselisindin ve rakiminin yüksekliginden dolayi önceleri “Yüzkat” denmis, zamanla bu isim söylene söylene Yozgat halini almistir. Diger bir rivayete göre; Asiret Reisi Ömer Cabbar Aga’nin yüzü copurdu. Bu yüzden kendisine Çopur veya Çapar Koca derlerdi. Söylentiye göre Cabbar Aga, sürülerini bir yaz günü yaylakta otlatirken karsisina Hizir (AS) çikiyor ve davar sahibi Cabbar Aga’dan içmek için süt istiyor. Güler yüzlü Cabbar Aga hemen misafirine ikramda kusur etmeyerek, gönül hoslugu ile sütü veriyor. Hizir (AS) sütü içtikten sonra çok memnun kaliyor ve Cabbar Aga’ya “Çobanoglu, yozuna yoz katilsin, memleketinin adi Yoz-Kat olsun” diyor. Bu sözü söyleyerek kayboluyor. Temeli böyle olan Yoz-Kat söylene söylene Yozgat halini aliyor. Ismin kaynagi hakkinda her ne kadar tatmin edici bir bilgi yoksa da uzun yillar bu havalinin böyle anildigi bilinmektedir. Birinci Büyük Millet Meclisinde Kütahya Mebusu Cemil Bey tarafindan verilen bir takrir ile Yozgat ismi Bozok olarak degistirilmis, bilahare 23 Haziran 1927tarihinde Bozok Mebusu Süleyman Sirri (IÇÖZ) Bey ve arkadaslarinin verdigi bir takrirle Bozok ismi tekrar Yozgat olarak degistirilmistir.


Yozgat Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Yozgat Belediyesi Personel Alımı

19 Mayıs 2013 Pazar

Van Belediyesi Personel Alımı

Van Belediyesi


Van Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Van Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Van Belediyesi Personel ilanları ve Van Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Van bölgesinin zengin târihi 4000 sene önce Orta Asya’dan göç ederek bu bölgeye yerleşen Hurrilerle başlar. Hurrilerin bir kolu da Mitannilerdir. Hurriler Hititlerle, aynı çağda yaşadılar. Anadolu’da ilk siyâsî birliği kuran Hititler Van bölgesini Hurrilerin elinden alamadılar. Esâsen Hititler de Orta Asya menşeylidir. Asur ve Babiller hâkimiyetlerini Van Gölü güneyine kadar götürmüşlerse de, bu bölgeyi ele geçiremediler.


Orta Asya’dan gelen Urartular bu bölgeyi Hurrilerin elinden alarak Urartu Krallığını M.Ö. 9. asırda kurdular. M.Ö. 859 ile M.Ö. 612’ye kadar 247 yıl devam eden Urartu Kralığında 12 kral gelip geçti. M.Ö. 713 ile M.Ö. 612 arasında Asur İmparatorluğunun hâkimiyetini kabul ederek krallığı devam ettirdiler. Urartu Krallığının başşehri Van (Tuşba) Asur Dilinde ise (Turuşba) idi. Fakat M.Ö. 830’dan önce Urartu’nun başşehri Van Gölü kuzeynideki “Arzaşkun” idi. M.Ö. 585 senesinde Medler Urartu Krallığına son verdiler. Medlerden sonra onların yerine geçen Persler bu bölgeye hâkim oldular. M.Ö. 331 senesine kadar, Bu bölge Medler ve Perslerin kontrolünde kaldı. M.Ö. 4. asırda (331 senesinde) MakedonyaKralı İskender Pers İmparatorluğunu yenerek sona erdirdi. İskender’in ölümünden sonra Selevkoslar (Asya) İmparatorluğuna dâhil olan bu bölge, sonra Roma İmparatorluğu topraklarına katıldı. Roma İmparatorluğu ile Partlar arasında bu bölge için sık sık savaşlar oldu. Bu bölgedeki Ermeni Derebeyleri bâzan Roma’ya bâzan da Partlara tâbi oldu. Fakat târihin hiçbir devrinde bağımsız bir Ermeni Krallığı kurulamadı. M.Ö. 225’te Partların eline geçen Van, M.S. 226’da Sâsânîlere devredildi.


Van Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Van Belediyesi Personel Alımı

Uşak Belediyesi Personel Alımı

Uşak Belediyesi


Uşak Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Uşak Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Uşak Belediyesi Personel ilanları ve Uşak Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Uşak ve çevresi çok eski çağlarda iskân edilmiştir. M.Ö. 2500’de Hititlerden evvel Luvi istilâsına uğradığı sanılmaktadır. Bu bölge Hititlerin batı komşusu Arzava ve Akiyyava krallıklarının sınırları içinde bulunuyordu.


Anadolu’da ilk siyâsî birliği kuran ve Anadolu’da târih devresini açan Hitit İmparatorluğuna dâhil oldu. Hitit Devleti iktidar kavgaları ve iç savaşlarda yıkılınca bu bölgeye Frikya krallığı hakim oldu. Daha sonra Lidya krallığının bir parçası oldu. Lidyalılar zamânında, Ege’yi Ortadoğu’ya bağlayan dünyânın ana ticâret yollarından “Kral Yolu” bu bölgeden geçti.


M.Ö. 6. asırda Pers İmparatorluğu Lidya Krallığını yenince, Anadolu’nun büyük kısmı ve bu bölge Perslerin istilâsına uğradı. M.Ö. 4. asırda Makedonya Kralı İskender, Pers İmparatorluğunu yenerek İran’ı ve Anadolu’yu Makedonya İmparatorluğuna kattı. İskender’in ölümü üzerine İmparatorluk komutanları arasında paylaşıldı ve bu bölge “Selevkoslar” Agya İmparatorluğunun payına düştü. Daha sonra bu bölgeyi Bergama Krallığı ele geçirdi. M.Ö. 2. asır sonlarında Romaİmparatorluğu bu bölgeyi Bergama Krallığı ile birlikte topraklarına kattı. M.S. 395 senesinde Roma İmparatorluğu ikiye bölününce, bütün Anadolu gibi Uşak çevresi de Doğu Roma (Bizans)nın payına düştü.


Bizans devrinde bu bölge zaman zaman, Sâsânî ve İslâm ordularının akınlarına maruz kaldıysa da Bizanslılar 1071 Malazgirt Zaferine kadar bu bölge üzerinde hâkimiyetlerini devam ettirdiler. 1071 Malazgirt Zaferinden sonra, Selçuklu Hâkanı Alparslan’ın yeğeni Anadolu fâtihi ve Anadolu Selçuklu Türk Devletinin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman Şahın emrindeki Selçuklu Türk Oğuz orduları Uşak ve çevresini fethederek Türk Devletinin sınırları içine kattı.


Uşak Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Uşak Belediyesi Personel Alımı

Şanlıurfa Belediyesi Personel Alımı

Şanlıurfa Belediyesi


Şanlıurfa Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Şanlıurfa Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Şanlıurfa Belediyesi Personel ilanları ve Şanlıurfa Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 



Birinci Dünya savaşından sonra 7 Mart 1918 İngilizler Urfa`yı işgal etti.

Bir süre sonra yerlerini Fransız kuvetlerine bıraktılar.10 Ağustos 1920

ìmzalanan 
Sevr Anlaşması`na göre Urfa Fransa`nın yönetimi aldına giren

Suriye`ye verildi.Fakat bu karar uygulanmadan Urfa`lılar 9 Şubat 1920`de

Fransızlara karşı ayaklandılar.Fransızlar önceleri Türkiye`den kaçmak

zorunda kalan Ermenileri yanlarında getirderek onlara soygunlar cinayetler

işleterek yerli halkın bölgeden kaçmalarını sağlamaya çalışıyorlardı.
Mustafa Kemal, dağınık vur kaç taktiki ile çalışan çeteleri bir birlik aldına

toplamak için 
Ali Saip Ursavaşı Jandarma komutanı olarak Viranşehir`e

gönderdi.Ali Saip 
Milli Aşireti reisi İbrahim Paşa`nın desteğini de alarak

bölgede büyük bir milis kurmayı başardı.Bölgede ki tüm aşiretlerin

katıldığı bu milis örgütü Fransızlar için tehlike olmaya başladı.1920

yılının başlarında Fransız kumutanlığına bir ultimatom verdiler ve

belirli bir tarih içinde bölgeyi terk etmeleri istendi.İstekleri yerine

getirlmeyince 9 Şubat 1920`de 
Viranşehir`den Milli Aşireti,
Suruç`tan Anze aşireti aynı anda Urfa`ya dogru hareket ettiler.

Yapılan kanlı çarpışmalar sonucu Fransızlar 10 Nisan 1920 de Urfa`dan

kaçmaya başladılar.
11 Nisan 1920`de Urfa Düşmanlardan tamamen temiz

lendi. 21 Ekim 1921`de Fransızlarla imzalanan 
Ankara Anlaşmasıyla Urfa

anavatan topraklarına kaldı.


 


Şanlıurfa Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Şanlıurfa Belediyesi Personel Alımı

Tunceli Belediyesi Personel Alımı

Tunceli Belediyesi


Tunceli Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Tunceli Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Tunceli Belediyesi Personel ilanları ve Tunceli Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Doğu Anadolu’nun batısında çok sarp ve dağlık bir bölgede bulunan Tunceli’nin târihi çok eski çağlara dayanır. Tunceli’nin ilk sâkinleri Orta Asya’dan gelen Türk kavimleridir. Tunceli’nin târihi Orta Asya asıllı Türk kavimleriyle başlar. Daha sonra da Anadolu’da ilk siyâsî birliği kuran Hitit Türkleri bu bölgeyi kendi sınırları içine dâhil ettiler. Hititler iktidar ve iç savaşlarla zayıflayınca sırasıyla Hurriler, Babiller ve Asurlar bu toprakları hâkimiyetleri altına aldılar. M.Ö. 6 ve 4. asırda Medler ve onların yerine geçen Persler bu bölgeyi ele geçirdiler. M.Ö. 4. asırdaMakedonya Kralı İskender, Anadolu’nun büyük kısmı gibi bu bölgeyi de imparatorluğuna kattı. İskender’in ölümü üzerine bu bölge zaman zaman İran asıllı Ermeni derebeylerinin işgâline uğradı. Bilâhare Roma İmparatorluğu Anadolu’nun büyük kısmını ve bu bölgeyi Romaİmparatorluğuna bağladı. Tunceli, Partlar ile Romalılar arasında zaman zaman el değiştirdi.


Tunceli Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Tunceli Belediyesi Personel Alımı

Trabzon Belediyesi Personel Alımı

Trabzon Belediyesi


Trabzon Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Trabzon Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Trabzon Belediyesi Personel ilanları ve Trabzon Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Kent merkezi kuzeyde denizden, güneyde Boztepe’nin üzerine kadar düzgün olmayan teraslar halinde yükselir. Değirmendere, Kuzgundere (ya da Tabakhane) ve Zağnos dereleri yerleşimi güneyden kuzeye derin boğazlarla bölmüştür. Tabakhane ve Zağnos dereleri arasında kalan ve düzgün olmayan yüksek bir masa formundaki alan üzerinde, kentin bilinen eneski yerleşim kalıntıları tespit edilmiştir. İşte bu nedenle Trabzon adının eski Grekçe masa ya da trapez/yamuk biçimi karşılığı olarak “trapezos” kelimesinden geldiği görüşü ağırlık kazanmaktadır. Trabzon adına, Trapezos olarak ilk kez, Yunanlı komutan Kesnophon tarafından kaleme alınan, M.Ö. 4. Yüzyılda geçen olayların anlatıldığı “Anabasis” adlı antik kaynakta rastlanmaktadır.


Trabzon Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Trabzon Belediyesi Personel Alımı

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Tokat Belediyesi Personel Alımı

Tokat Belediyesi


Tokat Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Tokat Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Tokat Belediyesi Personel ilanları ve Tokat Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu’ da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların yaşama ve fetih alanı olmuştur. Orta karadeniz dağlarından güneye, Anadolu’nun içlerine doğru, değişik rakımlarda dizi dizi yaylalar, ovalar, bağ ve bahçeler içindeki akarsularıyla, Dünyada benzeri az olan bu cennet İlimiz, canlı ve zengin tarihinin izlerini bugün de yaşatmaktadır.

Tokat Merkez olmak üzere, Zile’den Reşadiye’ye, Erbaa ve Niksar’dan Artova’ya kadar, ilçe ve köylere yayılmış sayısız tarihi varlıklarımızın pek çoğu, 5000 yıldan bu yana istilalar, savaşlar, depremler ve tahribatlarla yok olmuş veya yıkılmışlardır. Yer altında kalanlar gün ışığına çıkarılmayı beklerken, günümüze kadar oluşan pek çok anıt eser de yeterince korunamamaktadır. Büyük Atatürk’ün “Misak-ı Milli” diyerek, sınırlarını çizdiği engin tarihi değerlerini araştırmak, ortaya çıkarmak, korumak, yeni kuşaklara ve tüm dünyaya tanıtmak, kültürümüzün, yurt sevgimizin bugünü ve geleceği için milli görevimizdir.


Büyük Hitit İmparatorluğu batıdan gelen Balkan kavimleri önünde dağılıp güney doğuya göçerken, Balkan asıllı Frig kavimleri, 500 yıl sürecek uygarlıklarını Anadoluda kurmaya başlarlar. Sonraları. doğudan güçlü Pers, batıdan Büyük İskender istilası Anadoluyu baştan sona aşar. M.Ö. 4. yüzyıla geldiğimizde, bölgenin eski halkı hatti’ler, Hitit’ler, Hurri’ler Mitanni’ler, Frig’ler zaman içinde yeni kavimlerle kaynaşmış, terk ettikleri kentler üzerine, Pers, Helenistik ve Pontus kentleri kurulmaya başlanmıştır. Tokat ilindeki Kelkit, Yeşilırmak ve Çekerek nehirleri boyunca kurulu Hitit ve Frig yerleşim alanları, M.Ö. 2500-400 arasında, yüksek düzeyde sanat ve kültür yaşamına sahip olmuştur.


 


Tokat Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Tokat Belediyesi Personel Alımı

Sivas Belediyesi Personel Alımı


Sivas Belediyesi


Sivas Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Sivas Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Sivas Belediyesi Personel ilanları ve Sivas Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Üç vadi arasındadır Sivas. Kızılırmak Havzası; kenti İç Anadolu iklimine, Yeşilırmak; Karadeniz, Fırat Havzası ise Doğu Anadolu iklimine bağlamaktadır. Bu üç su, üç yol, üç farklı kültür demektir.


Kuzeyden Kelkit vadisi, doğuda Köse Dağları’nın uzantısı olan Kuruçay vadisi ve Yaman Dağı, güneyde Kulmaç Dağı, Tahtalı Dağları’nın uzantılarıyla, Hezanlı Dağı, batıda Karababa, Akdağlar ve İncebel Dağları gibi yükseklikler çizer kentin doğal sınırlarını.


Sivas Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Sivas Belediyesi Personel Alımı

Sinop Belediyesi Personel Alımı

Sinop Belediyesi İş Başvurusu


Sinop Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Sinop Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Sinop Belediyesi Personel ilanları ve Sinop Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Antikçağ’da Paphlagonia olarak adlandırılan bölgenin kuzey ucunda Sinop‘un saptanabilen en eski adı “Sinope” dir. Bu kelimedeki “Sin” kökü ile Asur-Anadolu ilişkisi, Sinope ile de Yunan ırmak tanrısı Asopos‘ un su perisi kızlarından Sinope kastedilmiştir ki bu da ismin kökenini İyonya‘nın bölgedeki kolonizasyonuna bağlamaktadır. Efsaneye göre güzeller güzeli Sinope’nin mutlu bir hayatı vardır. Birgün Tanrılar Tanrısı Zeus kendisine görmüş ve o anda aşık oluvermiştir. Zeus gönlünü kaptırdığı Sinope’yi elde etmek içi her türlü yolu dener ancak başarılı olamaz. En sonunda aşkına karşılık her istediğini yapacağını söyler. Korku içindeki genç kız, heybetli Zeus’a kendisine dokunmamasını kız oğlan kız kalmak istediğini söyler. Tanrılar Tanrısı sözüne sadık kalır ve Sinope’yi alıp en sevdiği yerlerden olan Karadeniz’in cennete benzeyen yemyeşil kıyılarına yani bugünkü Sinop’un olduğu kıyılara bırakır.


Bir başka fikir de Amazon Kraliçesi Sinova‘ dır ki bu mitin de nereden geldiği belli değildir. Yalnız bu kavmin Anadolulu olduğu inancı vardır. Grek etimolojisine yabancı olan Sin ya da Sind sözcüklerine Yunanistan‘ın dışında, Pontus, Doğu Anadolu, İran ve Hindistan‘da rastlanmaktadır. Bu da Sinope adının yerli Anadolu dillerinden gelmiş olabileceğini göstermektedir. Amasyalı Strabon ise kentin kurucusu olarak Arganotlar‘dan Teselyalı Otolikos‘u göstermekte ve onun kenti ele geçirerek bir Yunan kolonisi kurduğunu yazmaktadır. Kentin ele geçirilmesi, kolonileştirmeden önce kentte yerli bir halkın yaşadığını ortaya koymaktadır.


Zengin bir kültür hazinesine sahip olan Sinop, Anadolu‘nun en eski şehirlerinden biri olup, ilin ilk yerleşme tarihi ilk Tunç Çağı ile başlamıştır. Coğrafi konumu nedeniyle antik çağlardan beri deniz ve ticaret kenti olan Sinop‘ta Karadeniz‘e hakim olmak isteyen bütün kavimler yaşayarak medeniyetlerinin kalıntılarını bırakmışlardır. Bir Hellen kolonisi olarak kurulan ve Antikçağ’da Karadeniz‘in en önemli kenti olan Sinop, Hellenistik dönemde Anadolu‘nun yerli kültürleriyle Hellen ve Pers kültürlerini birleştirmek isteyen Pontus Devleti’nin de başkentlerinden biri olmuştur.


Sinop Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Sinop Belediyesi Personel Alımı

Siirt Belediyesi Personel Alımı

Siirt Belediyesi


Siirt Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Siirt Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Siirt Belediyesi Personel ilanları ve Siirt Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Siirt’in bulunduğu bölge, Anadolu’da ilk siyâsî birliği kuran Hititlerin sınırları dışında kaldı. Bilâhare kısa bir müddet, Hititlerin eline geçti. M.Ö. 2000 senelerinde Sâmiler, Bâbil ve Asur imparatorlukları, bu topraklara hâkim oldular. Kısa bir müddet Hurri Mitanni Krallığının hâkimiyetinde kalan daha sonraUrartu Krallığına geçen bu topraklara, bir süre sonra yeniden Asurlular hâkim oldu. M.Ö. 7. asırda Medlerin, M.Ö. 6. asırda Perslerin hâkimiyeti altında kaldı. M.Ö. 4. asırda Makedonya Kralı İskender Persleri yenerek, Anadolu ve İran’ı Makedonya Devletine kattı. Makedonya Kralı İskender’in ölümüyle imparatorluk, İskender’in komutanları arasında taksim edilince, bu topraklar Selevkoslar Devletinin payına düştü.


Perslerin devamı olan Partlar, bu toprakları Selevkoslardan aldı. Partlara bağlı ve İran asıllı Ermeni isimli derebeyleri zaman zaman hâkimiyetlerini bu bölgeye kadar uzattılar.


M.S. 1 ve 2. asırda, Roma İmparatorluğu ile Partlar arasında, bu bölge için çatışmalar oldu ve Partlar bu bölge üzerindeki hâkimiyetlerini devam ettirdiler. M.S. 3. asırda Sâsâniler bölgeye hâkim oldular. M.S. 395 senesinde Roma İmparatorluğu ikiye bölününce, Anadolu-Doğu Roma (Bizans)nın payına düştü. Bizans, bu bölgeyi almak için Sâsânilerle harp ettiyse de, bölge Sâsânîlerin elinde kaldı. Yedinci asırda, hazret-i Ömer (radıyallahü anh) devrinde İslâm Orduları, İran’ı fethederek, İran (Sâsânî) İmparatorluğunu ortadan kaldırınca bu bölge İslâm Devletinin El-Cezire Eyâletine bağlandı. Daha sonra Siirt, Emevîler ve onların yerine, 750 senesinde geçen Abbâsîlerin hâkimiyetinde yaşadı. Abbâsî Devletinin zayıfladığı zaman Diyarbekir’de kurulan Âmidler bu bölgeye hâkim oldu. Abbâsîlere ismen tâbi olarak saltanat sürdüler.


M.S. 10 ve 11. asırlarda, Bizans orduları bu bölgeyi tekrar ele geçirmek için Müslümanlara taarruz ettiler. Müslümanlar arasındaki iç savaşı Bizanslılar fırsat bildiler. 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Siirt’i ellerinde bulunduran Âmid’deki Müslüman beyler, Selçuklulara tâbi oldu ve daha sonra, tamâmen Selçuklu Devletine katıldılar. Bu bölge Anadolu Selçuklularından çok, Büyük Selçuklu Devletinin ve ona bağlı Türk Atabeglerinin hâkîmiyetinde kaldı. Selçuklulara bağlı Artuklu Beyliği zamânında, bölgeye yerleştirilen Türkmen Aşiretleri, bölgenin Türkleşmesinde mühim rol oynadı.


Selçuklu Devletinin zayıflaması ve yıkılması ile bu bölge Moğollar ve onların yerini alan Türkleşmiş Moğollar (İlhanlılar)ın hâkimiyetine geçti.


1344’te İlhanlı Hakanlığı dağılınca, bölge, Türkleşmiş Moğol olan Celâyirlilerin hâkimiyeti altına girdi. Daha sonra birbirini tâkip eden Tîmûr, Karakoyunlular, Akkoyunlular ve Safevîler olmak üzere dört Türk devletinin eline geçti. Yavuz Sultan Selim Han, 1514 Çaldıran Zaferinden sonra, Siirt’i Osmanlı Devletine kattı.


Osmanlı Devletinde Siirt, Diyâr-ı Bekr Beylerbeyliğinin (Eyâletinin) 24 sancağından (vilâyetinden) birine merkez oldu. Tanzimattan sonra, Bitlis vilâyetine bağlandı. Onun 4 sancağından biri oldu.


Siirt Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Siirt Belediyesi Personel Alımı

17 Mayıs 2013 Cuma

Curriculum Vitae

İşverenlerinize kendinizi kısaca sunabileceğiniz bir nevi tarihçedir. Özgeçmişinizin hedefi sizin işyerinize kendinizi sunmaktır. Bir diğer adı CV’dir. CV harflerinin açılımı curriculum vitae’dir. Hedefinizi belirten bir cv hazırlamak çok önemlidir. Genellikle yazılı metin şeklinde belirtilen cv son yıllarda başvurulan işin nitelik ve çeşidine göre çeşitli formatlarda verildiği görülmüştür. Hatta işverenlerin de özellikle özgeçmişinizde belirtmenizi istediği alanlar da olabilmektedir. Doğru hazırlanmış bir özgeçmiş sizin işinizi kolaylaştırırken hatalı yapılan bir özgeçmiş olası fırsatlardan olmanızı sağlayabilir. Kendinize uygun cv örneklerine bakmak için sayfamızı kullanabilirsiniz.



Günümüzün en önemli sorunlarından biri de işsizliktir, avrupa ülkelerine oranla ülkemizde daha büyük sorun olan işsizlik, insanların yaşam kalitesini ve standartlarını etkileyen en önemli faktördür. Her gün binlerce kişi iş başvurularında bulunmaktadır ve çok büyük bir kısmının iş başvurusu olumsuz olarak geri dönmektedir. Bunun nedeni iş oranının, işçiye duyulan ihtiyacın yetersiz olmasıdır. İşçi ve personel alımlarının belirli kontenjanları vardır ve malesef ki günümüzde bu kontenjanların çoğu gayri resmi yollarla, torpil ve benzeri durumlarla dolmaktadır. Kalan az sayıda kontenjanın doldurulurken, iş başvuruları incelenirken göz önünde tutulan, önem verilen ilk şey özgeçmiş, iş alanındaki ismiyle CV’dir.


Bu formlara boş özgeçmiş, boş vc, hazır cv veya hazır özgeçmiş başlıkları ile ulaşılabilir. Kimi işveren kurumlar ise cv nin yani özgeçmişin iş başvurusu yapacak olan kişi tarafından hazırlanmasını ister. Bunun amacı tamamen iş başvuru yapan adaylar arasında seçim yapmak, aday sayısını düşürmek, adayları eleyip mümkün olduğunca doğru adayı bulmaktır.



Curriculum Vitae

Samsun Belediyesi Personel Alımı


 


Samsun Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Samsun Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Samsun Belediyesi Personel ilanları ve Samsun Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 yılında Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Samsun’un Türk Kurtuluş Tarihinde müstesna bir yeri vardır. Çok eski çağların ticaret ve kültür merkezi liman şehridir. Günümüze kadar bu görünümünü devam ettirmiştir. Bugün de bu özelliğini korumaktadır. İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan penceresidir. KaraHava deniz ve demiryolu ulaşımına sahiptir.


Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlamasında ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda müstesna bir yere sahip olan Samsun Cumhuriyet tarihimiz içinde de Karadeniz Bölgesinin ve ülkemizin önemli bir merkezi haline gelmiştir. Her ne kadar henüz gereği gibi değerlendirilemeyen doğal ve ekonomik potansiyele sahip olmakla birlikte Samsun halen Karadeniz Bölgesinin nüfus sanayi ticaret doğal ve kültürel varlıklar ve zenginlikler açısından en büyük ilidir.


Doğu Karadeniz boyunca kıyılara yapışık olarak uzanan dağlar Samsun’a ülkemizin iki büyük ve verimli ovasını armağan edercesine iç kısımlara çekilip sonra tekrar kıyıya paralel yoluna devam etmiştir. Verimli Çarşamba ve Bafra Ovaları ile bu ovalara hayat veren Yeşilırmak ve Kızılırmak Samsun’un belirgin coğrafi karakteristik özellikleridir. Bu ovalarda yetiştirilen tarımsal ürünler bölgemizin ticari ve sınai varlığının da asıl etkenleridir.


İlimizin 957.888 ha. Toprak büyüklüğünün % 46.87 si tarım alanı olup bu alanlarda başta tütünBuğday Pirinç şekerpancarı mısır fındık ayçiçeği meyve ve sebze olmak üzere çok çeşitli ürün yetiştirilmektedir. İlin tarımsal durumu nedeniyle tarıma dayalı sanayinin teşviki ve geliştirilmesi gereklidir.


Organize Sanayi Bölgesi büyük ölçüde tamamlanmış olup Kavak ve Bafra Organize Sanayi Bölgelerinin bitirilme çalışmaları devam etmektedir.


Her geçen yıl çeşitli bölüm ve fakültelerin eklenmesi ile gelişen Ondokuz Mayıs Üniversitesinin şu anki öğrenci sayısı 30000′dur. Üniversitemiz Samsun’un kültür odağı ve gurur kaynağıdır.


Coğrafi konumu itibariyle bölgenin merkezi durumunda bulunan ilimizde hemen hemen tüm kuruluşları bölge müdürlükleri yer almaktadır.


 


Samsun Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Samsun Belediyesi Personel Alımı

Sakarya Belediyesi Personel Alımı


Sakarya Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Sakarya Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Sakarya Belediyesi Personel ilanları ve Sakarya Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


Adapazarı, Samanlı ve Keremali dağlarının kuzey eteklerinde, Eskişehir içlerinden çıkıp Ankara ve Bilecik topraklarından geçtikten sonra Geyve Boğazı’nı aşarak gelen Sakarya Nehri’nin asırlar boyunca oluşturduğu bereketli ve geniş bir ovanın ortasında kurulmuş geç dönem bir Osmanlı şehridir. Adapazarı, tarihi İpek yolunun ve Osmanlı’nın resmi Bağdat Devlet Yolu’nun hemen bitişiğinde, İstanbul’dan Anadolu’ya geçişin kavşak noktasında bulunmaktadır.

Yapılan kazılar ve bulguların tarihi bilgilerle birleştirilmesinden de anlaşıldığı üzere; bölge M.Ö. 300 ile M.S. 395 yılları arasında başkenti Nikomedya (İzmit) olan Bitinyalıların hakimiyeti altında kalmış, nitekim bölgenin ortasından geçen nehir adını Bitinya Kraliçesi Sangarius’dan, Anadolu’ya geçişin kilit kapısı olan yerleşim adını Bitinya Kralı’nın annesi Gekve’den almış bulunmaktadır. Kandıra, Kaynarca, Kaymas, Hendek, Karapürçek ve Taraklı’da rastlanan bazı bulgularca da bölgenin miladın hemen öncesi ve sonrasında Bitinyalıların egemenliğinde yaşadığı kesinleşmektedir. Bölgede inşa edilen Seyifler, Harmantepe, Tersiye, Paşalar, Çobankale, Mekece kaleleriyle, II. Justinyanus’un 562 yılında Sakarya Nehri’nin üzerine yaptırdığı Beşköprü’de göstermektedir ki Adapazarı bölgesi, tarih boyunca medeniyetlerin kesişme noktasıdır.


Bitinyalılardan M.S. 395 yılında Doğu Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine giren bölgede, önemli bir bayındırlık hareketine girişilmiş, adeta bir ağaç denizi görünümündeki ovada, bugün şehir merkezindeki Tığcılar semtinde büyükçe bir köyün kurulduğu tespit edilmiştir.


Söğüt’te obasını kuran Ertuğrul Gazi’nin torunları, yavaş yavaş bölgeyi egemenliği altına alırken, Konuralp’in komutasında 1326 yılında Adapazarı ve çevresi fethedilmiş, bölgeyi Müslüman/Türk yerleşimine açmıştır. Adapazarı ve çevresindeki, örneğin Erenler, Özbek, Şeyhler, Dedeler, Dodurga gibi yerleşim isimleri incelendiğinde, bölgenin Horosan Erenleri tarafından manen de fethedildiği gözlemlenmektedir.


Bugün de varlıklarını koruyan Geyve Elvanbey İmarethanesi (1450), Kaynarca Şeyh Muslihiddin Camii (1481), Geyve II. Beyazıd Köprüsü (1495) ve Taraklı Yunus Paşa Camii (1517), bölgemizde Osmanlı egemenliğinin silinmez izleri olmayı sürdürmektedirler.


Osmanlılarca 1326 yılında fethedilen Tığcılar Köyü, zamanla bölgenin cazip bir yerleşimi haline gelmiş, Sakarya Nehri ve Çark Deresi arasındaki köy, zamanla Ada Karyesi (Adaköyü) adını almış, Tığcılara Semerciler, Çıracılar, Hasırcılar, Papuççular semtlerinin de eklenmesiyle özellikle çevrenin “Pazar” ihtiyacını gideren Adapazarı haline dönüşmüştür. Yerleşim, Osmanlı belgelerinde 1563 yılında karye (köy) statüsüyle geçerken, 1581 yılında kadılık olduğunu, 1746’da nahiye, 1837’de ilçe, 1868’de belediye olduğunu görüyoruz.


Verimli ve bereketli Akova üzerindeki yerleşim, Osmanlılar döneminde önceleri içerisinde ahşap Orhan Camii’ni de barındıran mütevazı bir köy, ardından orta halli bir kasaba görünümü çiziyordu.Adapazarı’nın imar ve bayındırlık tarihine göz atacak olursak, hayırsever Devoğlu Mustafa’nın 1734 yılında kurduğu Çark Adapazarı’nın suya kavuşurken, 1800-1816 yıllarında Adapazarı Ayanlığı yapan Kara Osman, şehre cami, okul, han ve hamam kazandırdıktan sonra, devletle uyuşmazlığa düşerek idam edilmiştir.


Sakarya Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Sakarya Belediyesi Personel Alımı

Rize Belediyesi Personel Alımı


Rize Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Rize Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Rize Belediyesi Personel ilanları ve Rize Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


İLİN ADININ KAYNAĞI

Rize ilinin adı; Yunanca pirinç anlamına gelen Rhisos, Rumca’da “RIZA” olarak dağ eteği anlamında kullanılmıştır. Osmanlıca’da ise “RİZE” ufak kırıntı, döküntü anlamındadır.


İLK TARİHİ İZLER

Saka göçleri sırasında, Aşağı Çoruh ve Rize-Batum arasına “Kalaç” adlı bir Türk boyu yerleşmiştir.


KOLONİ DÖNEMİ

M.Ö. 323 senesinden sonra Büyük İskender’in ölümü ile İmparatorluğun devamı niteliğinde olan Pontos, Koppodkida, Bithynia gibi krallıklar kurulmuştur. Ancak Trabzon, Rize gibi bir takım serbest şehirler, bu krallıklara bağlı olmadan varlıklarını sürdürmüşlerdir.


PONTOS VE SELÇUKLULAR DÖNEMİ

131 yılında Karadeniz kıyılarını gemi ile dolaşan Romalı ARRİANOS, Karadeniz’in doğusunda hakim olan Lazlardan bahseder.Rize, M.S. 10-395 yılları arasında Roma, 395 yılından itibaren de Bizans hakimiyeti altında yer almıştır.Alpaslanoğlu Sultan Melikşahın döneminde 24 Haziran 1080 Rize Selçukluların hakimiyetine girmiştir.1204 yılında Rize’yi de içine alan TRABZON PONTOS RUM imparatorluğu kurulmuştur.


OSMANLILAR DÖNEMİ

1461 yılında Trabzon’u feth eden Fatih Sultan Mehmet 1470 yılında Rize ve çevresini Türk egemenliği altına almıştır. Yavuz Sultan Selim’in sancak beyliği sırasında Annesi Gülbahar Hatun Sultan Rize’ye gelerek kendi adı ile anılan camii yaptırmıştır.


Rize, 1877 yılında merkez sancağa bağlı nahiye olmuştur. Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.


 


Rize Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


 



Rize Belediyesi Personel Alımı

Ordu Belediyesi Personel Alımı



Ordu Belediyesi’ne iş başvurusu yapmak için sayfamızdan Ordu Belediye’sinin tarihçesini inceleyin, devamında Ordu Belediyesi Personel ilanları ve Ordu Belediyesi İşçi Alımı haberlerine ait linki bulabilirsiniz.


 


ORDU ŞEHRİNDE İLK BELEDİYE


Ordu Şehrinde belediye teşkilâtının kurulması konusundan önce, Osmanlı idaresinde bu müessesenin hangi safhalardan geçtiğine, kısa da olsa, temas etmekte fayda görüyoruz.


Osmanlı Devleti toprakları üzerinde, 1855 yılına kadar belediye olarak ayrı bir teşkilât mevcut değildi. Fakat, yine de belediye işleriyle meşgul bazı vazifeliler vardı; Belediyeye ait bu işler Kadılar ve İhtisab Ağaları tarafından yürütülmekte idi.


Kadılar, Osmanlı Devleti toprakları üzerindeki şehir ve kasabalarda kurulmuş olan mahkemelerde davalara bakan görevlilerdi. Kadılar, bu görevlerinin yanında, aynı zamanda bulundukları yerin “Mülkiye üstü” durumunda idiler. Kadılar, bu yetkileriyle, o bölgeye bakan Kazaskere karşı da sorumlu bulunuyorlardı.


Tanzimatın ilanına kadar devam eden bu yetki, 1839′dan sonra kaldırılmış; mülkî ve beledî vazifeler eyaletlerde valilere, livalarda* kaymakamlara, ilçelerde de müdürlere tevdi olunmuştur.


Osmanlı idaresinde Kadıların beledî mahiyetteki vazife ve yetkileri şöyleydi:


- Başlıca tüketim maddelerine narh koymak,


- Fiyatları kontrol etmek,


- Tartı ve ölçü aletlerini kontrol ederek eksik mal satışını önlemek.


Her Kadı’nın vazife gördüğü şehir ve kasabada, bir de Muhtesip bulunurdu. Devlet idaresinde hükümetle belediye işleri birbirinden ayrılmadığı için, Kadı, hükümet işlerinin dışında belediyeye ait vazifeleri bu muhtesiplere yaptırırdı. Muhtesip, bir çeşit yardımcı durumundaydı.

Her Kadı’nın vazife gördüğü şehir ve kasabada, bir de Muhtesip bulunurdu. Devlet idaresinde hükümetle belediye işleri birbirinden ayrılmadığı için, Kadı, hükümet işlerinin dışında belediyeye ait vazifeleri bu muhtesiplere yaptırırdı. Muhtesip, bir çeşit yardımcı durumundaydı.


Muhtesipler, sokakları, çarşı ve pazar yerlerini gezerek ölçü ve tartıları kontrol eder; satışların, konulan narhlara uygun olup olmadıklarına bakarak aykırı harekette bulunanlara derhal o yerde ceza verirdi. Bu ceza, çok defa çarşı içinde falaka dayağı atmak şeklinde olurdu. Suçun ağırlığına göre de, sürgün veya hapis cezaları verilmek üzere, mahkemeye sevkedilirdi.


1827 Yılında çıkarılan “İhtisap Ağalığı Nizamnamesi”yle, bütün esnafın kontrolü, tartı ve ölçüleri, narhlı satışlar daha ciddi ve disiplinli bir şekilde yürütülmeye başlandı. Bu nizamnameye göre, kadıların üzerinde bulunan belediyeye ait yetki ve vazifeler, tamamen İhtisap Ağalarına devredildiği için, çalışmalar daha derli toplu olmaya başlamıştı. Bu suretle, bütün il merkezleriyle büyük kasabalarda, Muhtesipler tarafından, belirli bir sahada belediye hizmetlerinin yapılmasına devam olundu. Muhtesipler “İhtisap Resmi” de tahsil ettiklerinden, belediye hizmetleri daha iyi yapılmaktaydı. Bu vergi kırkta birdi. İhtisap Ağaları, ayrıca, her iş yerinden, o iş yerinin yaptığı alışverişler dolayısıyla muayyen bir aidat almaktaydı.

1284 (Miladi 1867) yılında çıkarılan “Daire-i Belediye Meclislerinin Vezaif-i Umumiyesi”yle yine aynı yıl hazırlanan “Vilayet Dahilinde Şehir ve Kasabalarda Teşkil Olunacak Devairi Belediye Meclislerinin Sureti Tertibi ve Memurinin Vezaifi” adındaki talimatnameler üzerine, Anadolu’nun bazı büyük vilayetlerinde ve kasabalarında belediye teşkilâtı kurulmaya başlanmıştı.


1867 Tarihli bu talimatnamelere göre, İstanbul dışında bulunan şehir ve kasaba belediyelerinin vazife ve yetkileri şunlardı:


- Sokak, cadde, meydan yapmak; kaldırım, lağım inşa ve tamir etmek,


- Temizlik işlerini, münasip göreceği şekilde yerine getirmek,


- Narh koymak,60 ihtikârı61 önlemek; fakir ve muhtaçlara yardım hususunda tedbirler almak,


- Sokakları aydınlatmak,


- Köylerden gelecek mallar için pazar yerleri kurmak,


- Umuma mahsus yerlerin temizliğini kontrol etmek,


- Dükkânlarda ve pazar yerlerinde kullanılan tartı ve ölçüleri kontrol etmek,


- Yangınları önleyici tedbirler almak,


- Kontratoları tescil etmek.


Ayrıca:


- Memleketçe tanzimat ve tanzifata62 müteallik63 şeyler ortaya çıktıkça ve izin istenildikçe, Meclis-i İdare-i Vilayette kararlaştırıldığı takdirde, lüzum görülecek diğer hususatı tatbike koymak.


1867 Tarihli talimatname, belediye reisinin, devlet memurları arasından hükümetçe tayin olunacağını kararlaştırmıştı. 1870 tarihinde çıkarılan “İdare-i Umumiye-i Vilayet Nizamnamesi”nde, belediye reislerinin Mutasarrıf tarafından tayin olunacağı ve bu tayinin de valilikçe tasdik edileceği hükme bağlanmıştı.


Ordu Belediye’sinin iletişim sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



Ordu Belediyesi Personel Alımı