4 Haziran 2013 Salı

Almanca CV Örnekleri

Almanca cv örneklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. İçlerinde size uygun olanı mutlaka bulacaksınız. Yanda açıklaması bulunan linklerden indirebileceğiniz gibi, daha alttaki resimli önizlemesi bulunan cv’lerden de indirebilirsiniz.


*Almanca CV Örnekleri oluşturulma aşamasındadır, hazır olduğunda bu sayfadan yayınlanacaktır. Siz şimdilik İngilizce CV Örnekleri sayfamızdan ingilizce özgeçmişlere bakabilirsiniz.


Özgeçmiş (CV) Nedir?


İşverenlerinize kendinizi kısaca sunabileceğiniz bir nevi tarihçedir. Özgeçmişinizin hedefi sizin işyerinize kendinizi sunmaktır. Bir diğer adı CV’dir. CV harflerinin açılımı curriculum vitae’dir. Hedefinizi belirten bir cv hazırlamak çok önemlidir. Genellikle yazılı metin şeklinde belirtilen cv son yıllarda başvurulan işin nitelik ve çeşidine göre çeşitli formatlarda verildiği görülmüştür. Hatta işverenlerin de özellikle özgeçmişinizde belirtmenizi istediği alanlar da olabilmektedir. Doğru hazırlanmış bir özgeçmiş sizin işinizi kolaylaştırırken hatalı yapılan bir özgeçmiş olası fırsatlardan olmanızı sağlayabilir.




özgeçmiş örneği


Özgeçmiş ve CV uzunluğu nasıl olmalıdır?


Özgeçmişinizi hazırlarken gereksiz bilgilere asla yer vermemelisiniz, özgeçmişim ne kadar uzun olursa o kadar iyi düşüncesi kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Özgeçmişinizin kısa ve öz olması her zaman iş veren ile iyi bir iletişimin anahtarı olmaktadır.


- İşvereninizin sadece istediği bilgilere yer verin!


Örneğin bir otele iş başvurusu yapıyorsunuz, işin konumu ise aşçılık. İşte tam bu aşamada daha önce yaptığınız işler kısmına ekleyeceğiniz bir iş tecrübesi sizin elemelerde arka sıralara atılmanıza neden olabilir. Yani size referans amaçlı eklediğiniz iş bir mağazada satış personeli olarak çalıştım olursa vay halinize…


Yukarıdaki sadece bir örnek, bunun gibi bir sürü örnek verilebilir bunu kafanızda siz yaratabilirsiniz. Başvuracağınız işe göre de değişmektedir.


 


Özgeçmiş’e veya CV’ye fotoğraf eklemek


Özgeçmişinize ekleyeceğiniz fotoğraf mutlaka vesikalık olmalıdır. İnsan kaynakları departmanlarındaki görevli kişiler arasında yapılan araştırmaya göre son yıllarda özgeçmiş ve cv’lere koyulan fotoğraflar oldukça komik bir hâl almış. Kimisi eski bir albümünden bulduğu resmi scanner/tarayıcı yardımıyla bilgisayarına aktarmış, kimisi facebook profil fotoğrafını eklemiş, kimisi de bilgisayar kamerasından fotoğrafını çekmiş. Bunlar son derece gülünç ve şansınızı azaltan birkaç örnek. İlk cümlede de dediğimiz gibi siz hayatınızı ve işinizi ciddiye alıyorsanız ciddi bir şekilde mutlaka vesikalık fotoğraf koymak zorundasınız. Vesikalık fotoğrafınızın güncel olması da bir hayli önemli. Evet güncel bir vesikalık her zaman daha iyi bir etki yaratmaktadır. Anlayacağınız vesikalık resminiz eski ise doğru bir 5 dakikada vesikalık’çıya uğramak


CV – Özgeçmiş


Günümüzün en önemli sorunlarından biri de işsizliktir, avrupa ülkelerine oranla ülkemizde daha büyük sorun olan işsizlik, insanların yaşam kalitesini ve standartlarını etkileyen en önemli faktördür. Her gün binlerce kişi iş başvurularında bulunmaktadır ve çok büyük bir kısmının iş başvurusu olumsuz olarak geri dönmektedir. Bunun nedeni iş oranının, işçiye duyulan ihtiyacın yetersiz olmasıdır. İşçi ve personel alımlarının belirli kontenjanları vardır ve malesef ki günümüzde bu kontenjanların çoğu gayri resmi yollarla, torpil ve benzeri durumlarla dolmaktadır. Kalan az sayıda kontenjanın doldurulurken, iş başvuruları incelenirken göz önünde tutulan, önem verilen ilk şey özgeçmiş, iş alanındaki ismiyle CV’dir.


CV – Özgeçmiş Nedir ?


Bazı işveren kurumlar iş başvuruları için cv formu vermektedir, buna özgeçmiş formu da denilir. Bu formlara boş özgeçmiş, boş vc, hazır cv veya hazır özgeçmiş başlıkları ile ulaşılabilir. Kimi işveren kurumlar ise cv nin yani özgeçmişin iş başvurusu yapacak olan kişi tarafından hazırlanmasını ister. Bunun amacı tamamen iş başvuru yapan adaylar arasında seçim yapmak, aday sayısını düşürmek, adayları eleyip mümkün olduğunca doğru adayı bulmaktır.



Almanca CV Örnekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder