5 Haziran 2013 Çarşamba

2 bin TL maaşla 30 bin koruma alınacak

koruma memuru


İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından duyurulan Emniyet’in korumamemuru taslağının detayları ortaya çıkıyor. İlk olarak 10 bin koruma memurualınacağı duyurulmuştu. Ancak yeni ortaya çıkan detaylara göre ikinci etapta da 20 bin koruma memuru alınacak. Silahlı koruma memurlar için 28 yaş sınırıaranıyor. 6 ay eğitimden sonra göreve başlayacak olan koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak göreve başlayacak.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nü tarafından hazırlanan koruma memuru alımı ile ilgili kanun değişikliği tasarısı son haliyle Bugün’de yer aldı.


 


Polis teşkilatında görev yapacak koruma memurlarının alımı 3 yılda tamamlanacak. İlk etapta 10 bin, daha sonra ise 20 bin koruma memuru alınacak. Silahlı koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL arasında maaşla işbaşı yapacak.


 


Silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuru stadyumlar ve üniversitelerin güvenliğinden sorumlu olacak.


 


Suçla Mücadeleye 29 Bin Polis 


 


Emniyetin çeşitli birimlerinde, kamu binalarında, kişi ve yakın koruma hizmetlerinde ve hassa bölgelerde görev yapan 29 bin polis suçla mücadelede görevlendirilecek.


 


Koruma memuru başvurularında en az lise mezunu olma şartı aranacak. Daha önce 26 olan yaş sınırı da 28′e çıkarıldı. Koruma memur adayları özel yetenek sınavında başarılı oldukları halde, polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Daha sonra iki ay uygulamalı eğitim için sahaya inecekler.


 


Polise destek verecek olan koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurları başarılı olduklarında polis memurluğuna yükselecek. Ancak bu oran sadece yüzde 5 olacak. Koruma memurlarının yetkileri polisler kadar geniş olmayacak.



2 bin TL maaşla 30 bin koruma alınacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder